Harkányfürdőn ülésezett a 130 ezer tagot számláló nyugdíjas szövetség

 2014. február 24. 10:44

A harkányfürdői Dráva Hotel Thermal Resort****-ban tartotta idei második elnökségi ülését a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége, mely az ország egyik legnagyobb ilyen csoportjaként több tucat szervezetben közel 130 000 tagot összefogó egyesülés.

A szövetség vezetése első ízben látogatott el a fürdővárosba, ahol a tanácskozás mellett az üdülési és gyógyulási lehetőségek feltérképezése is szerepelt a programjukban.

A helyi turisztikai szakemberek által szervezett study tour során a vendégek megismerték a Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház, valamint a Gyógy- és Strandfürdő kínálatát, kiváltképp természetesen a nemzetközi hírű harkányfürdői gyógyvízre alapozott rekreációs, egészség-megőrzési és terápiás célú szolgáltatáscsomagokat. Az intézmények rövid bemutatkozó prezentációjukban elsősorban az idősebb korosztály számára vonzó pihenési és gyógyulási lehetőségeket ismertették, de kitértek a térség más turisztikai látványosságaira is. Az ismertetők után a kilenc vendég meg is tapasztalhatta a gyógymedencék kínálta egyedülálló élményt. A fürdőzést máriagyűdi és siklósi kirándulás, majd a Polgár Pincében tartott borkóstoló követte.

Némethné Jankovics Györgyi, a NYOSZ elnöke elmondta, a szövetségükhöz tartozó nyugdíjas szervezetek többsége alig ismeri Harkányfürdőt és az itteni lehetőségeket. Ezért örömmel fogadták az intézmények bemutatkozását és feltett szándékuk, hogy a tagság körében terjesztik itteni tapasztalataikat. Ígéretet tett arra is, hogy már a közeljövőben tájékoztatókat tartanak országszerte, ahol a harkányfürdői víz gyógyászati alkalmazásának lehetőségeiről, az elérhető sokszínű kényelmi szolgáltatásokról és az OEP általi támogatott kezelések igénybevételének feltételeiről lesz szó.

Bővebb információ: Dráva Hotel Thermal Resort, +36-72-580-980