Harminc település nevezett a Nemzeti Regattára

Forrás: MTI

 2016. június 02. 16:56

Harminc település nevezett a Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljára, amelyet jövő szombaton és vasárnap először rendeznek meg Siófokon.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója kiemelte, 1846-tól datálják a balatoni hajózás kezdetét, ennek 170. évfordulójának méltó megünneplése lesz az először sorra kerülő Nemzeti Regatta.

"Komoly sportértékű versenyt szeretnénk rendezni, ahol a résztvevők megélhetik a vitorlázás szépségeit. Egyenlő feltételekkel, azonos típusú hajókkal, a Magyar Vitorlás Szövetség által biztosított kormányosokkal vesznek részt az indulók a Nemzeti Regattán" – emelte ki Kollár József. Hozzátette, reméli, hogy jövőre még több települést köszönthetnek a versenyen.

A regatta indulói közül  öt magyar versenyző (három vitorlázó, két szörfös) részt vesz a riói olimpián, ráadásul Berecz Zsombor akár a pontszerzésre is esélyes.

A versenyre nemcsak Balaton-parti települések neveztek, hanem az ország minden tájáról érkeznek résztvevők.

A június 11-12-i esemény háziasszonya Ördög Nóra lesz, a verseny mellett családi programok és koncertek várják a nézőket, fellép többek között a Magna Cum Laude, a Honeybeast és a The Biebers.