Három amerikai turista halt meg rejtélyes körülmények között a Bahamákon

Forrás: turizmus.com

 2022. május 09. 14:33

A hétvégén három amerikai turista elhunyt a Bahamákon, miután szédüléssel, hányingerrel és hányással járó tüneteket észleltek magukon. A rendőrség egyelőre vizsgálja a Sandals Emerald Bay Resortban történt halálesetek körülményeit, a bűncselekmény lehetőségét azonban már kizárták.

A Bahamák egészségügyi minisztere, Michael Darville szombaton az Eyewitness News Bahamasnak elmondta, hogy néhány szállodai vendég csütörtökön hányingerrel és hányással ment be egy klinikára, ahol kezelték őket, majd távoztak. Hármukat később holtan találták a villáikban - írja a Guardian. Egy negyedik személyt, egy nőt, helikopterrel a New Providence-i kórházba szállították.Darville elmondta, hogy környezet-egészségügyi tudósok, orvosok és mások is vizsgálják az ügy körülményeit.

"Úgy gondoljuk, hogy egy elszigetelt esetről van szó, amely egy bizonyos területhez kapcsolódik" - mondta Darville, hozzátéve, hogy a nyomozók toxikológiai és vérvizsgálatokat végeznek, hogy segítsenek meghatározni a betegség okát.

Chester Cooper, a Bahamák ügyvezető miniszterelnöke egy közleményben elmondta, hogy a rendőrség továbbra is nyomozást folytat az ügyben. A halál oka egyelőre ismeretlen, de "nem gyanítunk bűncselekményt” - tette hozzá. Sajtóértesülések szerint a hatóságoknak már van egy elmélete arról, mi okozta a turisták halálát, ezt azonban még nem szeretnék megosztani a nyilvánossággal.

A Sandals képviselője a People magazinnak adott nyilatkozatában megerősítette a haláleseteket, és azt mondta, hogy a vállalat "aktívan dolgozik azon, hogy minden lehetséges módon támogassa mind a nyomozást, mind az elhunyt vendégek családjait.” Hozzátették, hogy “semmi sem fontosabb a Sandals Resorts számára, mint a vendégeink biztonsága.”

Az egyik áldozatot az alabamai Birminghamből származó Vincent Chiarellát már megnevezték, aki épp házassági évfordulóját ünnepelte feleségével, Donnisszal - ő a női beteg, akit kórházba szállítottak. Fiuk, Austin elmondta az ABC Newsnak, hogy az amerikai nagykövetség felvette vele a kapcsolatot, és tudott beszélni édesanyjával is. A fiú azt mesélte neki, hogy “anyám felébredt, és azt látta, hogy apám ott fekszik a padlón. A lábai és a karjai feldagadtak, nem tudott mozogni, így csak sikoltozott, hogy valaki jöjjön segíteni.”

A rendőrséget a Sandals üdülőhely személyzete értesítette, miután a férfit holtan találták a villában. Eközben egy másik villában két másik amerikai turistát, egy férfit és egy nőt szintén holtan találtak. Az első vizsgálatok kiderítették, hogy az együtt talált férfi és nő előző este szintén rosszullétre panaszkodtak, náluk görcsök jelei is mutatkoztak - tette hozzá a rendőrség.

A szálloda egyik vendége, Chris Coucheron-Aamot a minap egy közösségi média posztban arról írt, hogy szerinte a légkondicionáló hibája és a "mérgező hűtőfolyadék szivárgása” okozhatta a haláleseteket. Hangsúlyozta, hogy ő maga is nehezen aludt, "minden alkalommal, amikor a légkondi bekapcsolt, felébredtem.”

A rendőrség azonban még várja a boncolási jegyzőkönyv eredményét a halál pontos okának megállapításához.