Három az egyben a budapesti spanyol nagykövetségen

Szerző: Révész Róbert

Forrás: turizmus.com

 2021. október 03. 19:08

Mintegy két tucat utazási irodai szakembert és újságírót láttak vendégül a budapesti spanyol nagykövetségen a Turespana, a Valencia régió és a VisitValencia képviselői szeptember 21-én, hogy együtt ünnepelhessék a Paella Világnapját.

Hogy ezt minden résztvevő átérezhesse, a tavaly decemberben nyitott La Paella Étterem helyben frissen főzte és szervírozta a tipikus spanyol ételt. Ezenkívül egy szabadtéri fotókiállítás megnyitója is adta az apropót a találkozóra, amely a közeli Hunyadi tér hangulatába csempészi be a „spanyol föld és szigetek" képeken megörökített látnivalóit, érzéseit.

Szabadtéri fotókiállítás Spanyolországról

Fotó: turizmus.com

A paellakóstolást és a fotókiállítás megnyitóját kiadós prezentációsorozat előzte meg a vendéglátók részéről. Elsőként Anunciada Fernandez de Cordova spanyol nagykövet szólt a meghívottakhoz, beszédében kiemelve Spanyolország fontosságát a világ turizmusában. Emlékeztetett, hogy 1975-ben a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) Madridba tette székhelyét, és az UNWTO energiahatékony új székházról is szólt néhány szót.

A bécsi spanyol nagykövetség turisztikai tanácsadója,  Rocio Martin – aki pont egy éve lépett hivatalba – köszöntőjében Spanyolországot mint  biztonságos desztinációt emelte ki: a lakosság 80%-os átoltottságnál jár. Felhívta a figyelmet a két ország közti erős légi összeköttetésre is, amely a Budapestről jelenleg közlekedő 12 közvetlen járatnak köszönhető.

A spanyol nagykövetségen frissen készült a paella

Fotó: turizmus.com

Daniel Arnal a Valencia Régió Turisztikai Hivatalának képviseletében mesélt a negyed magyarországnyi terület természeti, kulturális turisztikai látnivalóiról, történelméről, gasztronómiájáról, szolgáltatóiról és hogy miért éri meg odalátogatni.

Utolsó előadóként Valencia város brandmenedzsere, Miguel Ágnel Pérez óriási lelkesedéssel több mint egyórás prezentációt tartott – promóciós videókkal tarkítva – a város hétköznapjairól, a pandémia utáni élet újraindulásáról, a látogatókat érintő közterület-fejlesztésekről, a környezettudatosságról, Valencia történelméről és az elkövetkező időszak kulturális programjairól. Mindenkit arra ösztönzött, hogy ha teheti, még idén ősszel látogasson el a mediterrán városba.

Miguel Ágnel Pérez nagy lelkesedéssel mesélt Valenciáról

Fotó: turizmus.com

Decemberben Valenciában rendezik a Michelin-csillagok kiosztását és 2022-ben, számos sportesemény mellett, februárban itt tartják a spanyol filmek Oscar-gáláját is. Megtudtuk azt is, Valencia annyira környezettudatos, hogy az első település lett, amely megmérte az oda látogatók karbonlábnyomát és vízfogyasztását, az egyik ismert nemzetközi sportmárka felmérése szerint pedig az 5. legfittebb város a világon.