Három évre készül rendezvénynaptár a sümegi térségben

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 27. 10:31

Hét sümegi kistelepülés összefogott és pályázati pénzből közös rendezvénynaptár állít össze a következő három évre.

„A helyi identitás és kohézió erősítése a sümegi járásban című pályázatunk célja az, hogy a program három éve alatt megerősítsük, összehozzuk a közösséget,

hagyjuk, hogy újra felfedezzék és bemutassák a települési értékeiket; hagyományaikat, épített, kulturális és szellemi örökségüket, művészeiket, gasztronómiájukat. Bármit, ami jellemző az adott térségre, amire büszkék az ott élők”

– mondta a veol.hu-nak Oszkai Réka projektmenedzser.

A sümegi vár

Fotó: maxpixel.hu

A projekt előkészítési szakaszát lezárták, a második mérföldkő eléréséig a tartalmi előkészítést tervezték, ami a helyi cselekvési terv elkészítését és a hét településre – Bazsi, Bodorfa, Gyepükaján, Káptalanfa, Nemeshany, Sümeg, Szentimrefalva – vonatkozó, három évre szóló rendezvénynaptár összeállítására foglalta magában.

A rendezvénynaptárak elfogadását követően már elindult a rendezvények megvalósítása.

Június és július között hat településen összesen 11 rendezvény valósult meg a pályázat támogatásával. Volt Sümegen gyermeknap, múzeumi estéket és napközis tábort rendeztek, Gyepükajánban térségi napon ünnepeltek a települések. Szentimrefalván, Káptalanfán Értékek napja keretében, Bazsin pedig a Bazsi-Bazsong című rendezvényen fogott össze a közösség.

Augusztusban Gyepükajánban gyermek- és sportnap, kirándulás, Szentimrefalván Szent Imre-napok, szeptemberben Sümegen Örömtánc, fotóklub, civil programok, Himfy-születésnap. Káptalanfán kiállítás, Szentimrefalván sportnap, Nemeshanyban családi nap, Bazsin Háztáji vigadalom, Bodorfán Jeles nap várta az érdeklődőket.

Azt remélik, hogy a hét település rendezvényeit minél szélesebb körben tudják megvalósítani, sikerül mozgósítani a fiatalokat, családokat, civil szervezeteket, a közjó és a helyi identitás erősítésére.