Három kiállítással emlékeznek Berlinben Raffaello halálának 500. évfordulójára

Forrás: turizmus.com

 2020. február 28. 09:35

A harmadik tárlat is megnyílt csütörtökön abban a kiállítássorozatban, amelyet Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából rendeznek Berlinben.

A Raffaello Berlinben – Mesterművek a Kupferstichkabinettből című tárlat, amely a német főváros kulturális központjában, a Kulturforumban tekinthető meg, a mester hét alkotását mutatja be további száz vázlattal és a műhelyéből származó nyomatokkal együtt. A kiállítás június 1-jéig tart nyitva – számol be az MTI.

A Raffaello-tárlatok helyszíne Berlinben

Fotó: Wikimedia Commons

Április 26-ig látogatható egy másik, néhány teremmel távolabb található Raffaello-tárlat, a Gemaeldegalerie madonnái. A kiállításon a művész öt madonnafestménye látható a galéria gyűjteményéből. Emellett kölcsönkapták a londoni Nemzeti Galéria kincsét, a La Madonna dei garofani című festményt is, amely először hagyta el a brit múzeumot azóta, hogy megvásárolták.

A Kupferstichkabinett (Grafikák és Nyomatok Múzeuma) 12 rézkarcot is kiállít április 26-ig, amelyek a művész életét mutatják be. A rézkarcokat Johannes Riepenhausen (1787–1860) készítette.