Három napon át ünnepel Siófok

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 16. 12:08

Siófokon az idei évben is a város egyik népszerű helyszíne, a hajóállomás melletti Dísz tér ad otthont a háromnapos Bor és Kenyér Ünnepe elnevezésű rendezvénynek augusztus 19-21. között.

A változatos programok mellett a tér szomszédságában található, felújított Rózsakert parkja és különleges szökőkútja nyújt kikapcsolódást. Az elmaradó esti tűzijáték helyett az egyedülálló szökőkút hang- és fényjátékában gyönyörködhetnek a vendégek. A felszabaduló összeget óvodai étkeztetésre fordítja a város.

Mint minden évben, a kulináris élvezetek idén is fontos szerepet kapnak a fesztivál gasztro- és kézműves vásárán: legyen szó minőségi borkóstolásról, egy hűsítő nyári fröccsborról, vagy frissen sült grillételekről, házi sajtokról, kürtőskalácsról. Emellett egyedi kézműves termékek gazdag választéka várja a látogatókat.

Míg a kicsik szórakozásáról számos gyerekműsor, kézműves foglalkozás, koncert gondoskodik, addig a zenei programkínálatot olyan ikonikus fellépők teszik emlékezetessé, mint a Honeybeast, az Apostol, Dánielfy Gergő és az Utazók. A folklór kedvelői pedig a Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar produkciót tekinthetik meg. A sportrajongók a rendezvény zárónapján a siófoki születésű olimpikonnal, a friss Európa-bajnok Németh Nándorral is találkozhatnak.

Az új kenyeret és a bort ünnepli Siófok augusztus 19-21. között

Fotó: 123rf.com

A tradíciókhoz híven az ünnepi műsor kihagyhatatlan része lesz az egyházi ceremóniával egybekötött kenyérszentelés, valamint a műsor keretein belül idén is kihirdetésre kerül a Siófok Város Bora 2023. díj nyertese.

A borválasztásra a Dél-balatoni Borút pincészetei vörös- és fehérbor kategóriában nevezhették boraikat. A nyertes bor kiválasztásában Evans Victoria magyar bajnok sommelier segítette szakmailag a meghívott vendégeket. A képviselőtestület tagjaiból álló siófoki zsűri munkáját idén is a Hotel Azúr***** Premium borbárjának fröccsmestere és a Mala Garden**** étterem borszakértője segítette. Az esemény színvonalát emelte, hogy a borválasztást a 125 éves, gyönyörű Thanhoffer Villában rendezte meg Siófok városa.

A nyertes borok a 2023-as évben viselhetik az elismerő Siófok Város Bora címet, a borokat a jövő évi siófoki rendezvényeken meg is kóstolhatják az érdeklődök.