Három online kiállítás és programok a debreceni Modemben

Forrás: MTI

 2021. március 23. 16:14

A járványhelyzetben sem állt meg az élet a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban: jelenleg három, igaz még csak online látogatható kiállítással várják az érdeklődőket a galériában.

A tavaly elkészült tárlatokat a pandémia miatt nem tudták a nagyközönség előtt bemutatni, ezért azok továbbra is változatlan formában várják, hogy végre megnyithassa kapuit a Modem – emlékeztetett Puskás István, a város kulturális alpolgármestere a helyszínen tartott tájékoztatón.

A jelenleg meglévő három kiállításhoz – Kicsiny Balázs Időhúzás című életmű-kiállításához, Ferenczy Zsolt Klónia című tárlatához, valamint Antal Balázs és Hadházi László Kisadózók című közös kiállításához – szerveznek online programokat, tárlatvezetéseket és kerekasztal beszélgetéseket is – tájékoztatott Koroknai Edit, a Modem ügyvezetője.

Művészet dobozban címmel Debrecen utcáin látható konténerkiállítás

Fotó: Facebook / Modem

A Művészet kicsomagolva című programsorozatukban péntekenként olyan kortárs képzőművészekkel beszélgetnek, akiknek munkái a Modem gyűjteményében megtalálhatóak. Érdekességként említette az ügyvezető a Művészet dobozban című konténerkiállítást, ahol azoknak a művészeknek mutatják be néhány alkotását, akiknek az online beszélgetések során "kicsomagolták" a képeit a Modemben.