Három pályázat érkezett a buszos városnézésre kiírt tendere

Forrás: turizmus.com

 2018. január 12. 12:47

Együtt nyújtotta be pályázatát a City Sightseeing franchise partnereként működő Mr. Nilsz Kft. és a Program Centrum Kft. A tenderen indult a Giraffe Hop on Hop off és az angol Big Bus.

Mint lapunkban, a Turizmus.com magazin decemberi számában megírtuk, a főváros idén ősszel hozott egy rendeletet, amely szerint 2018. június 30. után kizárólag koncesszió útján végezhető hop-on hop-off buszos városnéző szolgáltatás. A pályázatot novemberben kiírták. A koncessziós jog 15 évre szól, a nyerteseknek április 1. és október 31. között 15-50, télen pedig 5-50 hop-on hop-off buszt kell üzemeltetniük.  A pályázóknak az utolsó három üzleti évben legalább nett 800, ezen belül hop-on hop-off járatok üzemeltetéséből nettó 650 millió forintos bevételt kell felmutatnia.

Január végére várható az eredményhirdetés a tenderen

Fotó: Wikimedia Commons

Tavaly is kiírtak egy pályázatot, de eredménytelennek nyilvánították. Az indoklás szerint minden ajánlattevő túl rövid megtérülési idővel számolt, kettő pedig kiugróan magas nyereséget prognosztizált. Akkor is hárman adtak be egyébként pályázatot: a Program Centrum Kft. és a Mr. Nilsz Kft. konzorciuma, a Big Bus Company Ltd. valamint a City Tour Hop On Hop Off Kft. és a Hop On Travel Zrt. konzorciuma. A tavalyi pályázat körül több probléma is volt, a Gazdasági Versenyhivatal is megszólalt, és a többszereplős piac fenntartását javasolta.