Három régiót és négy síközpontot köt össze a síbusz

Forrás: turizmus.com

 2019. január 11. 16:15

Könnyebb lesz eljutni Nógrádból, Felső-Garammentéről és Salgótarjánból négy szlovákiai síterepre: Košútkába, Mýto-ba, Tále-be és Jasnába az Alacsony Tátrába.

Korábban már megírtuk, hogy január közepétől síbusz indul Salgótarjánból négy nagy szlovákiai sípályára. Mostanra kiderültek a részletek is. A síbusz reggel indul Salgótarjánból, és hét megállóval jut el Chopok déli oldalára. A végállomás neve Krupavá, majd ugyanezen az útvonalon jut vissza Magyarországra. A projekt január 19-én indul, és március 24-ig fog tartani.  A síbusz ára 7 euró. Ebben az időszakban minden szombaton és vasárnap busszal lehet eljutni az említett területekre. Fontos, hogy az utazást előre meg kell rendelni a skibus@blaguss.sk e-mail címen. Bővebb információ a www.horehronie.net oldalon található.

A síbuszra előzetesen kell jelentkezni!

Fotó: pixabay.com

Egy kis ismertető a sípályákról:

Polyána-hegyalja szívében a Ski centrum Košútka négy lejtőjét lehet kipróbálni, melyek közül a leghosszabb 1 140 méter, innen lélegzetelállító kilátás nyílik a Polyána hegységre, valamint a Polyána-hegyaljára. A központban négy sífelvonó található, a snow parkokban ugratók és egyéb akadályok is megtalálhatóak. Működik a síkölcsönzés (síléc, snowboard, lábbelik és egyéb kiegészítők kölcsönzése). A síközpont 25% kedvezményt ajánl az egész napos jegy árából.

Az Alacsony-Tátra északi lejtőjén elhelyezkedő Mýto Ski Centrum különleges dombjain három négyüléses sífelvonó található. A síbérletre 10%-os kedvezmény jár. Frissítőket és ételeket szolgálnak fel a nemrég felújított étteremben, és vannak büfék, síiskolák, síszervíz és további szolgáltatások.

Az Alacsony-Tátra lejtőin, a Chopok déli oldalán, található Ski Tále, mely a téli sportok központjaként működik. Itt az egész napos síbérletre 15%-os kedvezményt adnak. A síközpont hat felvonóval van ellátva, a sípályák gyakorlott és kezdő síelőknek egyaránt ajánlottak. A pályák hossza összességében 2,77 km. A sífutás szerelmeseinek egy  3,9 km-es átmérőjű golfpályával kedveskednek a vendéglátók.

Szlovákia legnagyobb síközpontja Jasná Nízke Tatry 50 km hosszúságú sípályával rendelkezik, melyen a legmodernebb kötélpályán szállítják a vendégeket, akik akár 2024 méter tengerszint feletti magasságban is élvezhetik a síelés örömeit. Használják ki a 20%-os kedvezményt az összes offline árból! A síközpont freeride zónákkal van ellátva, DC snow parkkal, és esti síelésre is van lehetőség.

 

 


Kapcsolódó cikkek

Ha tél, akkor Szlovákia!

2018. november 21.