Három új kerékpárút épül Zalában

Forrás: MTI

 2017. október 24. 13:23

A projektek célja olyan kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása, amelyek csatlakoznak a turisztikai attrakciókhoz.

Zalaszentgróton és Sármelléken, valamint Kisrécse és Zalasárszeg között összesen közel 14 kilométernyi új kerékpárút épül közel 390 millió forint beruházással – tájékoztatott kedden a Zala Megyei Önkormányzat (ZMÖ).

A ZMÖ vezetésével létrejött, az érintett településekkel és a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökséggel alkotott konzorciumok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósítják meg a Zala két keréken elnevezésű pályázatok révén a fejlesztéseket.

Zalaszentgróton és Sármelléken, valamint Kisrécse és Zalasárszeg között összesen közel 14 kilométernyi új kerékpárút épül

 

A projektek célja olyan kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása, amelyek amellett, hogy csatlakoznak a turisztikai attrakciókhoz, összekötik a térségi jelentőségű turisztikai vonzerőket. Ezenkívül hozzájárulnak a kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosításához és fejlesztéséhez, ezáltal a helyi gazdaság élénkítéséhez, valamint a foglalkoztatás növeléséhez, mindezzel erősítve a térségben a kerékpáros turizmust.

 

Kapcsolódó cikkek

Kerékpáron az Adria mentén

2017. szeptember 28.