Hárommilliárdos fejlesztési tervről döntött Nyíregyháza

Forrás: MTI

 2016. augusztus 25. 15:34

Több mint hárommilliárd forint összegű gazdaságfejlesztési és munkaerő-mobilitási, valamint idegenforgalmi beruházási tervről döntött a nyíregyházi önkormányzat közgyűlése.

A 120 ezres nagyváros nyugati és déli ipari övezetében 2 milliárd 914 millió forintot költenek majd a közlekedési infrastruktúra javítására.

A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely északi szélén elterülő 300 hektáros Sóstói-erdőben pedig 3 kilométer hosszú erdei-ökológiai sétányt és tanösvényt alakítanak ki, amely a fás területen át egészen a Nyíregyházi Állatparkig vezet majd. A tervezett Sóstói-erdei sétányon tájékoztató és demonstrációs táblákon ismerhetik majd meg a turisták az erdő teljes faunáját, védett, ritkaságnak számító növény- és állatfajtáival együtt.

A kormánnyal kötött Modern városok program keretében a gyógyhellyé nyilvánított Sóstógyógyfürdőre tervezett négycsillagos, több mint 100 szobás szálloda építésére tíz pályázat érkezett. Az építési munkálatok várhatóan 2017-ben indulnak meg – jelentette be az ülésen Kovács Ferenc, a város polgármester.

Az önkormányzati vezető arról is szólt, hogy a Modern városok program keretében Nyíregyháza rendelkezésére álló 23,75 milliárd forint összegű beruházási keretre eddig már 6,2 milliárd forint értékű fejlesztési pályázatot fogadtak el.