Hasít a kínai belföldi turizmus

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. október 10. 08:59

A kínai nyaralók kiadásai megugrottak az idei, nyolcnapos Arany Hét alatt, meghaladva a járvány előtti szintet, és potenciálisan növelve az ország gazdasági fellendülésébe vetett bizalmat.

Kínában a Mid-Autumn fesztivál a családi összejövetelek fontos fesztiválja, és idén egybeesett a nemzeti ünneppel, ami a szokásosnál hosszabb szünetet eredményezett.

A szeptember 29-től október 6-ig tartó ünnepek alatt a szállodáktól az étkezésekig tartó költéseket fokozottan figyelik a fogyasztók étvágyának erősödésére utaló nyomok után, miközben a gazdaság nehezen áll helyre a Covid-19 világjárvány után.

Az év elején egy másik ünnep alkalmával sok fogyasztó megszorította a pénztárcáját.

Fotó: Silkroadhungary.hu

A Reuters pénteken közzétett kormányzati adatokon alapuló számításai szerint az átlagos utazásonkénti kiadás az Arany Hét ünnepén idén elérte a 911,6 jüant (124,86 dollár). Ez a 2019-es utazásonkénti 830,8 jüanhoz képest, amikor a nyaralás hét napos volt, és 680,6 jüanhoz képest tavaly.

A Hszinhua hivatalos hírügynökség által közzétett adatok szerint az utazók 826 millió utat tettek meg Kínában, ami 71,3 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, és 4,1 százalékkal több, mint 2019-ben.

A belföldi turizmus bevétele az ünnepi időszakban 753 milliárd jüant, 129,5 százalékkal több, mint tavaly, és 1,5 százalékkal magasabb, mint 2019-ben – közölte a Xinhua.

Tavaly Peking szigorú nulla-Covid-korlátozásai otthon tartották a kínai turistákat, mert féltek, hogy utazási célpontokon rekednek.

Míg a belföldi turizmus idén fellendült ezen intézkedések eltörlésével, a tengerentúli utazások élénkülése lassabb volt olyan tényezők miatt, mint a korlátozott számú járatok és a magas jegyárak.

(X)