Hasznosítják a Hévízi-gyógytó elfolyó vizét

Forrás: turizmus.com

 2017. február 23. 16:28

Több, turizmust érintő beszámoló is elhangzott és áttekintették a közeljövő, turizmust is érintő fejlesztéseit Hévíz képviselő-testületi ülésén.

A városvezetők előtt számolt be elmúlt évi munkájáról, a Hévízi Szobakiadók Szövetsége, és benyújtotta erre az évre vonatkozó üzleti tervét a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Hévízi Televízió Nonprofit Kft., illetve beszámolt a Hévíz-Balaton Airport Kft. felügyelő bizottsága is a likviditás helyzetéről. A beszámolókat a testület elfogadta.

Papp Gábor polgármester kiemelte: az egyesületek nagymértékben segítik a város előrehaladását is. Példaként említette a szobakiadók szövetségének tevékenységét, melynek köszönhetően a magánszálláshelyeken jelentős vendégéjszaka-szám növekedést tudott elkönyvelni 2016-ra vonatkozóan a város.

Hasznosítják a Hévízi-gyógytó elfolyó vizét

Elhangzott: az önkormányzat a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházzal konzorciumban pályázatot nyújtott be a Hévízi-gyógytó elfolyó vizének hasznosítására, támogatási szerződést február 15-én megkötötték. A projekt lényege, hogy a gyógytó elfolyó vizének lehűléskor elveszett energiát hőszivattyú segítségével visszatáplálják a kórház és fürdő épületeinek hőellátásába. A beruházás eredményeként a kórház Festetics Fürdőház és az Iszapüzem fűtési költségei teljes egészében megoldhatók lesznek, kiváltva a meglévő 2 db gázkazánt.

A beruházás bruttó költségvetése 500 millió forint, 100% -os támogatás mellett, az összegből a kivitelezés megvalósításának költségei a kórházhoz, az előkészítés és szoft elemek megvalósítása az önkormányzathoz tartoznak.

Az ülésen jóváhagyták a Széchenyi utca rekonstrukciójának koncepció tervét. A város főutcája a tervek szerint teljesen megújul, szélesebb út- és járdasávot, teljes zöldterület cserét kap, a parkolóhelyek megszűnnek (ezek kiváltásáról korábban már született döntés), szellősebb, modernebb külsőt adva az utcának. A részletekről a témában még érintett cégekkel lefolytatott tárgyalásokat követően tájékoztatja az önkormányzat a lakosságot.

Kapcsolódó cikkek