Határon átnyúló adventi sokadalom az Alpokalján

Forrás: turizmus.com

 2017. november 28. 13:19

Kőszeg, az alpokaljai kisváros advent idején különösen kitesz magáért. A nyugati határ közelsége arra készteti a magyar és osztrák szakembereket, hogy számos közös programot rendezzenek, és felhívják a figyelmet a hasonló jellegű testvér rendezvényekre.

Az épített örökség Kőszegen magával ragadja az arra látogatót, amelyet az adventi hangulat, a fények még csak fokoznak. Az Irottkő Natúrpark és a város közös szervezésében számos ünnepi program közül válogathat a látogató. Ilyen lesz az Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük című, amely idén jubilál: a 25. hasonló rendezvényre kerül sor. Egészen december 23-ig élvezhetik a kirándulók az ünnepi előkészületek hangulatát a Virágudvarban.A Jurisics tér ilyenkor hétvégéken a zordabb idő ellenére is zsúfolásig megtelik, mert a határon túlról is érkeznek a turisták. A három decemberi hétvégén délután 3-tól este 7-ig várják a közönséget a kézművesek, az étkek és innivalók szolgáltatói, valamint a kulturális műsorok fellépői. Itt nem a nagy tömeg dominál, sokkal inkább a nyugalom, a harmónia, és az egyedi környezet, amely gazdag várakban, romokban, kastélyokban.

Az épített örökség Kőszegen magával ragadja az arra látogatót, amelyet az adventi hangulat, a fények még csak fokoznak

 

December 2-án kerül sor a legszebben feldíszített adventi házikó díjának átadására. A Mikulást várják majd a kicsik a Patikamúzeumban, a  várban karácsonyi „bütyköldét” rendeznek, elsősorban a gyerekeknek. Délután a Hotel Irottkőben adventi tárlatot és árverést tartanak.A látványos gyertyagyújtásra vasárnaponként 5 és fél 6 között kerül majd sor, 24-én délután pedig korábban, fél 4-kor. Lesz különleges fenyőfadíszítés az „angyalokkal” a Fő téren, és Mikulás-napi túra is. Sokan átrándulnak ezen a hétvégén a szomszédba, azaz Fraknó várába, amelyet nem egyszer választottak a Legszebb osztrák adventi sokadalomnak.  Minden évben hétezren érkeznek a történelmi Magyarország legnyugatibb végvárába, hogy aztán a következő hétvégén a kőszegi vásár hangulatában merüljenek el. A szomszédok ugyancsak kitűnnek kézműves termékekkel, kicsit másképpen fűszerezik a forralt bort és talán más stílusú az ünnepi dekoráció is, de a hangulat nagyban hasonlít a kőszegihez.

Kapcsolódó cikkek

Varázslatos advent Egerben

2017. november 27.