Hatodszor is együtt vitorlázott a szakma Balatonfüreden

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 18. 21:15

Már hagyománnyá vált, szeptember közepén Balatonfüreden, a Füred Kempingben gyűlik össze a szakma, hogy oldott hangulatú, egész napos vitorlásversennyel zárja a nyarat.

A hatodik Mondial Assistance Turizmus Regattára szeptember 17-én ezúttal 32 csapat és több mint 300 résztvevő érkezett a Balaton partjára. Megszokhattuk, hogy ilyenkor utazási irodák, szállodák, szállodai beszállítók és egyéb, turizmusban tevékenykedő cégek képviselői töltik meg a füredi kempinget, és szállnak vízre, hogy az egész napos vitorlásverseny során több hajóoszályban is összemérjék tudásukat, erőnlétüket.

Végül az időjárás is megkegyelmezett a versenynek

A délelőtti és délután futamok során persze a hangsúly sokkal inkább az élményen és az együttléten van, amelyet eddig egyik évben sem sikerült elrontania az időjárásnak. A reggeli szakadó esőt ugyanis már az első futam során napsütés váltotta fel, a résztvevők nem kis örömére. A versenyen, ahogy minden évben korábban, fő médiatámogatóként vízre szállt kiadónk, a Turizmus Kft. is., továbbá sok olyan céges csapat, amelyek eddig egyetlen évet sem hagytak ki. Sok új csapat is érkezett, amelyek a nap végén máris jelezték jövő évi indulási szándékukat.

A Turizmus Kft. kis csapata a Turizmus Regattán: Nagy Katalin, Vajk Brigitta, Szalay Éva, Németh Andrea, Joszkin Daniella, Horváth Ágnes (balról jobbra)

Az idei regatta egyik meglepetése volt, hogy kapitányként szállt be a versenybe Berecz Zsombor vitorlázó olimpikonunk. A riói olimpia 12. helyezettje meg is nyerte saját hajóosztályának futamát a Mondial csapatával.

A vitorlásversenyt vacsora, élő zene, DJ és tánc, kötetlen beszélgetések zárták, hogy aztán másnap a Balaton látványával és a találkozások élményével kezdhesse mindenki az őszt.