Hatodszor lett a világ legjobb beltéri sípályája a Ski Dubai

Forrás: turizmus.com

 2022. február 08. 13:55

A Közel-Kelet első fedett síközpontja megkapta a World Ski Awards rangos címet, amelyet az iparág szakemberei és a fogyasztók szavaznak meg világszerte.

Korábban történt

Zsinórban hat egymást követő évben nyerte el a "Világ legjobb beltéri sípályája" díjat a Ski Dubai.  A létesítményt a top tíz nemzetközileg elismert fedett síközpont közé jelölték Egyiptomban, Németországban, Kínában, Spanyolországban, Skóciában, Új-Zélandon és Hollandiában.A 2005-ben felavatott Ski Dubai volt az első fedett síközpont a Közel-Keleten, megnyitása után gyorsan a régió egyik legnépszerűbb és legikonikusabb látványosságává nőtte ki magát. Az elmúlt bő másfél évtizedben életmódmárkává fejlődött, világszínvonalú élményt kínálva a helyi közösség, a téli sportok szerelmesei és a turisták számára.

Az innováció iránti elkötelezettségével összhangban a Ski Dubai folyamatosan fokozza az élményszerzést: öt sípályával, családbarát hóparkkal, számos szórakoztató tevékenységgel bővítették a parkot, nem beszélve a rendkívül népszerű Penguin Encounterről, amely a király- és szamárpingvinek kolóniájának ad otthont.

Öt sípálya, hópark és pingvinkolónia is várja a látogatókat a fedett létesítményben

Fotó: Ski Dubai

A Ski Dubai ezenkívül fellendítette a sportturizmust és téli sportok kultúráját is az Egyesült Arab Emírségekben, ahol évente több mint 80 ezer ember ismerkedhet meg a síeléssel és a snowboardozással. A korszerű létesítmény nemzetközi versenyek, mint például a The World Cup és a Para Snowboard World Cup központja is lett, amely a világ minden tájáról vonzza a versenyzőket és a nézőket, és hozzájárul az Egyesült Arab Emírségek idegenforgalmához. Novemberben a Ski Dubai adott otthont a FIS, az olimpiai részvételre jogosult sí- és snowboardversenyek globális irányító testülete által jóváhagyott versenysorozatnak, amely öt sportolónak biztosított továbbjutást a pekingi téli olimpiára.