Hatszáz fős fürdőkomplexum épül Bábolnán

Forrás: Magyar Építők

 2018. október 09. 14:01

Újabb részletek derültek ki a közel 2 milliárd forintból felépülő új fürdőkoplexumról, amelyben hat medence, szaunatér, masszázs és étterem várja majd a vendégeket.

A beruházó Bábolna Városgazda Szolgáltató Kft. zöldmezős beruházásban, önerőből, valamint állami támogatásból és felveendő hitelből kívánja megvalósítani a fejlesztést. A kivitelezésre a TED-en megjelent eredménytájékoztató alapján a debreceni Cívis Légtechnika Kft.-vel kötöttek nettó 1,81 milliárd forintos szerződést.

A terület közel 3 hektár nagyságú, ami helyet ad egy későbbi beruházás keretében felépítendő tanuszodának is. A fürdő főépületét téli-nyári üzemmódnak megfelelően alakítják ki: a téli időszakban 250 fő, a nyári időszakban pedig 500-600 fő befogadására lesz képes. Benne előtér, öltözők, zuhanyzók, szauna, pihenőtér, szociális helyiségek és irodák kapnak helyet. A fürdő területén, kültéren létesül két gyógymedence (egyenként 60 négyzetméteres, téli/nyári üzemű), egy termálmedence (100 négyzetméteres, téli/nyári üzemű), egy élménymedence (200 négyzetméteres, nyári üzemű), egy gyermekmedence (20 négyzetméteres,  nyári üzemű) és egy tocsogó (100 négyzetméteres, nyári üzemű).

A fürdő látványterve

Fotó: magyarepitok.hu

A fürdőhöz kapcsolódóan étterem és kávézó, valamint büfésor épül külső és belső kiszolgálással. Az étterem kb. 50 fő, a kávézó kb. 20 fő befogadóképességű. A kávézó külső vendégeket is fogadhat. A fürdő megközelítése téli üzemmódban a főbejáraton keresztül lesz lehetséges, a szauna, fürdő, masszázs, étterem és kávézó függetlenül is látogathatók.

Az akadálymentes kialakítású fürdőhöz 92 parkolóhely és 40 bicikli számára tároló épül, a buszok pedig a Városi Sportcsarnok épülete mellett parkolhatnak majd.