Hatszázmillióból fejleszt Gyopárosfürdő

Forrás: MTI

 2020. január 26. 12:35

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív program (TOP) keretéből 650 millió forintot nyert el a Békés megyei Gyopárosfürdő turisztikai fejlesztésre.

A beruházás során az Orosházához tartozó Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel előtt kétszintes, mászófalat is tartalmazó, hajó formájú játszóházat; a vasútállomás mögött tematikus játszóteret; a kemping mellett pedig turisztikai fogadóközpontot építenek. Kialakítanak egy rekortán borítású futókört is. A pályázat része a gyopárosi tavak környezetének rendezése, parkosítás és térburkolat lerakása is - közölt az önkormányzat.

Jelenleg az engedélyeztetés zajlik, hamarosan kiírják a közbeszerzést. A kivitelezés leghamarabb jövő nyárra fejeződhet be - írják.

Komplex fejlesztés valósul meg Orosháza-Gyopárosfürdőn

Fotó: gyoparosfurdo-oroshaza.hu

Orosháza-Gyopárosfürdőn az elmúlt években 2018-ban születtek a legjobb turisztikai adatok, a vendégéjszakák száma meghaladta a 91 ezret, ami 11,2 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben több mint negyedmillióan látogattak el abban az évben.

2019-ben 32 546 bel- és külföldi vendég összesen 79 677 vendégéjszakát töltött el az orosházi szálláshelyeken.

Kapcsolódó cikkek

Top 10 fiatal - Kiss László

2019. augusztus 14.