Hawaii megnyitná a határait a külföldiek előtt

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 12. 10:33

Miután napok óta nincsenek új vírusfertőzöttek Hawaii-n, Josh Green kormányzó igyekezné újraindítani a szigetcsoport turizmusát.

Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel a zárva tartó szállodák dolgozói csak akkor mennének vissza a munkahelyükre, ha garantálnák a biztonságukat. Ennek érdekében megfelelő védőfelszerelésre és speciális képzésre lenne szükségük az egyik helyi szakszervezeti tömörülés szerint - írja a hawaiinewsnow.com.

A sziget különösen népszerű a szörfösök körében

Fotó: 123rf.com

Abban mindenki egyetért, hogy csak a legmagasabb biztonsági előírások betartása mellett szabad újraindítani a turizmust, mivel egy új beteg is tönkre tehetné az iparágat.

A sziget kormányzója, Josh Green úgy gondolja, hogy július elsejétől már fogadhatna külföldi turistákat Hawaii. Azonban csak azok számára tennék lehetővé a belépést, akik negatív vírusteszttel rendelkeznek.

A kormányzó szerint a Japánból, Új-Zélandról és Ausztráliából érkező turisták belépését lehetne első körben engedélyezni – ezekben az országokban ugyanis extrém alacsony a volt a fertőzöttség, ráadásul ezen nagyon fontos küldőterületek. Japán adja a beutazó forgalom 20%, a turisztikai bevételeknek azonban a 30%-át, így ez ideális kezdés lenne. Az USA szárazföldi részének állampolgárai csak jóval később következhetnének, hiszen ott jelenleg is tombol a járvány.

A sziget gazdasági idén 12%-kal zsugorodhat, a turizmus visszaesése 67%-os lehet. A nyilvántartott 242 ezer munkanélküli többsége korábban a turizmusban dolgozott, becslések szerint közülük csak minden második fog tudni visszatérni az ágazatba.

Az állam szerint öt évbe is telhet, mire a látogatószám eléri a korábban megszokott szintet.

Kapcsolódó cikkek

Amerika a karosszékből

2020. április 06.