Hazai fellépőkkel rendezik meg az Alba Regia Fesztet

Forrás: MTI

 2020. augusztus 18. 15:17

Hazai fellépőkkel, új helyszínen, korlátozott számú néző előtt rendezik meg idén az Alba Regia Fesztet, augusztus 22–24. között.

Az eseményt felvezető keddi, székesfehérvári sajtótájékoztatón Vörös Tamás főszervező arról beszélt, hogy nagyon sokat köszönhetnek az önkormányzatnak, amely felismerte, hogy a pandémia idején is fontos része a kultúra a város életének, s támogatta őket a rendezvény megszervezésében.

Mint elmondta, a Feketehegy-szárazréti szabadtéri színpadon a három nap alatt tizenkét zenekar lép fel, a koncertek 17 órától indulnak mindhárom napon.

A fesztivál honlapjának nyitóoldala

Fotó: albaregiafeszt.hu

A fellépők között lesz a 2019-es Fehérvár Hangja győztes Kovács Aliz és zenekara, valamint több a Kodolányi Egyetemen végzett és már befutott együttes, mint a Hász Eszter Quartet vagy Nene. Vörös Tamás úgy fogalmazott, hogy "olyan, mint jazz ma már nincs, zene van, abból is jó és rossz, mi az előbbit hozzuk Fehérvárra, így lesz a fesztiválon blues, rock, pop és alternatív jazz".

Mits Gergely főszervező megerősítette, hogy a kezdetektől nem "ortodox jazz fesztivál" megszervezését tűzték ki célul, hanem inkább új rajongók toborzását az igényes zene számára. Jelezte, éppen tíz éve annak, hogy az első évfolyam lediplomázott a Kodolányi János Egyetem művészeti tanszékén, így ezt is ünnepelik a fesztivállal.

Mits Gergely elmondta, hogy a maximális, ötszáz fős létszámot minden körülmények között tartani fogják, ami azt jelenti, hogy egy időben mintegy 450 néző tud helyet foglalni a színpad előtt elhelyezett székeken.

Lehrner Zsolt alpolgármester hangsúlyozta, hogy ugyan az idei évben az eddig megszokottól eltérő lesz az Alba Regia Feszt a létszámkorlát miatt, de a legfontosabb mégis az, hogy a Székesfehérvári Király Napok záróakkordjaként megrendezik. Megemlítette, hogy támogatásuknak köszönhetően a koncertek ingyenesek lesznek.

A sajtóanyag szerint a szabadtéri színpadon az első nap első koncertjét a Dám Trió adja, majd a Mits Jazz Band, a Shinterz és a Nene lép fel. A második napon a Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta, a Birta Trió, a Wonder Wave és Kovács Aliz, valamint Elsa Walle és Winand Gábor, míg a zárónapon a Hász Eszter Quartet, az Equinox, a Vörös Janka x Newseries és a Vörös Tamás Project zenél.