Hazai kedvencekkel és világsztárokkal jön a nyári bemutatódömping a Margitszigeten

Forrás: turizmus.com

 2022. május 19. 18:35

A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség. Sajtótájékoztatón mutatták be az évad újdonságait és visszatérő sikerdarabjait.

A Margitsziget páratlan természeti környezetében álló színház csodás adottságai, továbbá színházi hajójárata és kikötője, valamint kilátó- és kiállítótérként is működő műemlék Víztornya révén impozáns otthont ad évről-évre a fesztiválnak, s maradandó élményt nyújt a közönségnek.

Idén – többek között – látható lesz Puccini egyik legnépszerűbb operája, a Tosca és Verdi Attila operabemutatója, ez utóbbi már harmadszor, de mindig kissé más megfogalmazásban kerül színre a szabadtéri színházban. Az immár hagyományos, Best Opera Songs – Operagála is kihagyhatatlan nagyprodukciója a fesztiválnak. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar a szimfonikus nyitókoncerten érkezik, már hagyományosan, Héja Domonkos karmesterrel.

A sajtótájékoztató résztvevői, középen Bán Teodóra igazgató

Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színház

Ősbemutatók és budapesti szabadtéri bemutatók

A nyár egyik legizgalmasabb bemutatója, ami ősbemutató is egyben a Szente Vajk által színre álmodott Kőszívű – a Baradlay-legenda című musical lesz. Michael Kunze és Sylvester Levay két kiemelkedően népszerű musicalje az Elisabeth és a Mozart! is debütál Budapesten, kizárólag a Margitszigeten.

A Mozart! musicalt, a Veszprémi Petőfi Színházzal közös szabadtéri bemutatót két alkalommal is élvezheti a közönség.

Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperáját 30 évvel ezelőtt mutatták be. Budapesten először a Margitszigeten kerül színre Juronics Tamás rendezésében.

Az egykori Ghymes zenekar alapító tagja, a Kossuth-díjas Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző zenekara, a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, eddig még sosem hallott dallamokkal, új zenei különlegességekkel, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi sztárénekes közreműködésével.

A Mozart! musicalt, a Veszprémi Petőfi Színházzal közös szabadtéri bemutatót két alkalommal is élvezheti a közönség

Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színház

A 100 Tagú Cigányzenekar is a Margitsziget impozáns színpadán ünnepli megalakulásának 35 éves évfordulóját, melyet Berki László cigányprímás alapítónak szentel.

Jávori Ferenc Fegya a Budapest Klezmer Banddel érkezik életmű koncertjére, emellett a Margitszigeten tartja a Szent Efrém Férfikar a 20 éves grandiózus jubileumát, 400 fős kórussal, Viktor Solomon sztárvendéggel kísérve, továbbá a Duna Karnevál Gála is érkezik, mely külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének látványos, közös műsora.

 

Lenyűgöző balettelőadások

A Béjárt Ballet kiemelt táncosának sajnálatos sérülése miatt a „Wien, Wien, nur du Allein” című koreográfia nem kerülhet színre. A Margitszigeti Színház hasonlóan kitűnő balett-társulatot keresett az előadás pótlására: a Maribori Balettegyüttest, akitől idén két karizmatikus darabot láthat a közönség a Margitszigeten. A Carmina Buranát és a Tavaszi áldozatot Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában mutatják be, karizmatikus táncosok előadásában.

 

Zene, könnyedség, nyári kikapcsolódás

A könnyűzene sztárjai szinte minden műfajban megcsillannak majd a nagy múltú deszkákon. A nagy visszatérők mellett, mint Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Caramel, a Budapest Bár, idén bulihangulatot varázsol majd az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude, a Cotton Club Singers is. A Pink Martini pedig 2022 nyarán, 3 év után újra felpezsdíti a közönséget a Margitszigeten.

A részletes programot ITT találja.