Egy helyen elérhető a hazai via ferrata és sziklamászó helyszínek leírása

Forrás: turizmus.com

 2022. április 29. 10:52

A Természetjáró.hu és az ahhoz tartozó applikáció immár az összes hazai vasalt utat és az ország legnépszerűbb sziklamászó helyeit is tartalmazza.

A „ferratázás” és a sziklamászás ma már nem tartozik az extrém sportok közé, sok vállalkozó szellemű és adrenalinkedvelő természetjáró gyakorolja ezeket a különleges mozgásformákat.

A Magyar Természetjáró Szövetség digitális útikönyve, a Természetjáró.hu és az ahhoz tartozó Természetjáró applikáció mostantól az összes hazai via ferrata-helyszínt, és azok minden pályáját tartalmazza. Az elengedhetetlen információkra kiterjedő helyszínleírások, az egyes vasalt utak ismertetése és a megmászható falak geológiai jellemzése mellé terjedelmes képanyag társul falrajzokkal, így a ferrátázni indulók mindent megtalálnak egy helyen. Aki pedig most ismerkedne meg a sporttal, a tematikus oldalon részletes ismertetőt olvashat a via ferratázásról és történetéről.

A Tatabánya feletti hegyen is vannak vasalt utak

Fotó: MTSZ / Tassy Márk

Emellett a Természetjáró mostantól Magyarország legnépszerűbb és legfontosabb sziklamászó helyeit is tartalmazza. A klasszikus mászókalauzok szellemében a helyszínismertetők mellett az egyes falak és fontos mászóutak leírása, története is fellelhető az oldalon és az appban. Gyűjteményük a Bakonytól a Tokaji-hegységig összesen 21 mászóhelyet ismertet az összes út nehézségi szintjével és falrajzokkal kiegészített fotógalériákkal. A túratervező oldal sziklamászásnak szentelt aloldalán a technikai tudnivalókról és a hazai mászási lehetőségekről is található egy összefoglaló.