Házhoz megy a Budakeszi Vadaspark

Forrás: turizmus.com

 2018. január 24. 12:06

A Budakeszi Vadaspark népszerű természetismereti programjai januártól már közvetlenül az óvodákban is elérhetők.

A szakképzett zoopedagógusok által tartott foglalkozások nemcsak a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok érdekességeit viszik házhoz, hanem az erdész szakma izgalmas mindennapjait is bemutatják. Az óvodapedagógiai program célja, hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb főleg a legfiatalabbakhoz a természetet és a környezettudatos gondolkodást.

A téli időjárás gyakran ellehetetlenítheti a legkisebbek vadasparki látogatását, ám csüggedésre semmi ok, hiszen a Budakeszi Vadaspark szakemberei a nemrégiben indult óvodapedagógiai program keretein belül egyenesen házhoz viszik az élményt. Az óvodások így saját környezetükben, játszva tanulhatnak többet között az otthoni állattartásról, a szelektív hulladékgyűjtésről és a vadon élő állatok legjellemzőbb tulajdonságairól, valamint az erdészek több évszázados múltat felölelő szakmájának kihívásairól.

Mosómedve a Budakeszi Vadasparkban

Fotó: turizmus.com

„A programon belül 12 különböző témából lehet választani: ezek a blokkok fontos erdészeti, természet-, illetve környezetvédelmi témákat ölelnek fel, és olyan kérdésekre keresik a választ, amelyek elengedhetetlenek a gyermekeink felelős környezeti neveléséhez. Módszertanilag minden téma bemutatása öt elemből áll, amelyek kialakítása során a könnyen befogadható tartalomra és mindenekelőtt az interaktivitásra törekedtünk”– mondta Mészárosné Kiss Boglárka erdőmérnök, a Budakeszi Vadaspark munkatársa.

Az óvodapedagógiai program további érdekessége, hogy előzetes egyeztetés esetén a Budakeszi Vadaspark kézből nevelt állatait is élőben mutatják be a szakemberek, hogy a gyermekek biztonságos módon, de testközelből ismerkedhessenek meg a hazai vadonban élő állatokkal, például a muflonnal, a nyesttel és a pelével. Így a vadaspark szó szerint „kitelepül” az óvodákba.

Kapcsolódó cikkek