Házi kedvenceinkkel strandolhatunk Lignano Sabbiadorón

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 05. 10:42

Az Észak-Adria egyik legnépszerűbb nyaralóhelyén számos kutyabarát szálláshely és szolgáltatás várja azokat, akik a nyaralás idejére sem akarnak elszakadni négylábú barátaiktól.

Az utószezon az egyik legjobb időszak arra, hogy kutyák és gazdáik együtt élvezzék az immár kevésbé zsúfolt nyaralóhelyeket, csakhogy a négylábú kedvenceket nem mindenhol látják szívesen. Lignano Sabbiadorón, a nyolc kilométer hosszú, finom homokkal borított tengerpartjáról híres észak-olasz nyaralóhelyen azonban felkészültek a házi kedvencek fogadására.

Három kutyabarát strandot is találnak a házi kedvenccel érkezők

Fotó: Lignano Sabbiadoro

Három tökéletesen felszerelt, speciális szolgáltatásokat kínáló kutyabarát strand, illetve számos állatbarát szálloda és magánszállás várja a négylábúakkal érkezőket; szükség esetén pedig az állatorvosi segítség is könnyedén elérhető.

 

Kutyatálkától a futtatóig

A kutyabarát strandokon a különféle méretű pavilonoknak és a nagy napernyőknek köszönhetően árnyékot is bőven találni – az ernyőket ráadásul úgy helyezték el, hogy a kedvenceikkel pihenő családok ne zavarják egymást. A tágas, bekerített területek ugyanakkor azt is lehetővé teszik, hogy a kutyák póráz nélkül élvezzék a szabadságot. Ha pedig otthon maradt volna valami, a gazdik a jól felszerelt kutyashopban minden szükséges dolgot megvásárolhatnak.

Ügyességi kutyafuttató a strandon

Fotó: Lignano Sabbiadoro

Az állatbarát szolgáltatások persze nem korlátozódnak a napernyők elhelyezésére vagy a kutyatálkák és higiéniai zacskók jelenlétére. A négylábúaknak „ügyességi kutyafuttató" is a rendelkezésükre áll, ahol kedvükre szaladgálhatnak, és alkalmi párakapu alatt hűthetik le magukat, vagy gazdájukkal közösen szórakoztató animációs programokon vehetnek részt szakavatott trénerek vezetésével.

A strandokon természetesen elérhető az állatorvosi tanácsadás is, hazaindulás előtt pedig érdemes igénybe venni az önkiszolgáló „kutyakozmetikát", így a házi kedvencek tisztán és szárazon térhetnek vissza a szállodába.

A bekerített területeken a kutyusok póráz nélkül élvezhetik a szabadságot

Fotó: Lignano Sabbiadoro


Műanyagok száműzve!

Ahogy az állatbarát szolgáltatások, úgy a zöld szemlélet is egyre többek számára fontos a nyaralás helyszínének kiválasztásánál. Lignano Sabbiadoro ebben is élen jár: a 2019-es nyári szezontól eltűntek strandjairól a műanyag poharak, tányérok és evőeszközök – a „Plastic Free", azaz a műanyagmentes kezdeményezésnek köszönhetően a tengerparti étkezőkben az összes eldobható műanyag eszközt biológiailag lebomlóra cserélték. Helyettük növényi keményítő és cellulóz felhasználásával készülő új, környezetbarát termékeket használnak.

Ezzel együtt a szervezők a nyaralóvendégek tájékoztatását is fontosnak tartják, ezért információs táblákon mutatják be a kezdeményezést, és felhívják a figyelmet a megfelelő hulladékkezelésre.

Lignano Sabbaidoro zöld szemlélete ugyanakkor olyan további innovációkban is megnyilvánul, mint az elektromos autók töltőállomásainak bővülő kínálata, vagy, hogy számos tengerparti létesítményben már a napenergiát is hasznosítják.

A zöld projeknek fontos célkitűzése a gyerekek szemléletformálása

Fotó: Lignano Sabbiadoro

A zöld projekt a gyermekeket is célzó információs kampánnyal folytatódik a Trieszti Országos Oceanográfiai és Kísérleti Geofizikai Intézet bevonásával; Lignano cigarettacsikk-ellenes kampányában pedig az Udinei Egyetem Gazdasági- és Statisztikatudományi Tanszéke is részt vesz.