„Házibuli" badacsonyi módra

Forrás: turizmus.com

 2015. január 28. 15:31

Rendhagyó rendezvény zajlott 2015. január 18-án délután Badacsonyban, a Bonvino Hotelben a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében, melynek stílusosan a Házibuli I. nevet adták.

A rendezvény célja az volt, hogy a közel 200 fős tagságot számláló egyesület szállásadó tagjai (jelenleg 90!) közvetlen találkozás keretében ismerjék meg a tagság másik „felét", vagyis azon borászatokat, vendéglátóhelyeket, programgazdákat és egyéb szolgáltatókat, akiket ezután még hatékonyabban tudnak majd ajánlani vendégeiknek.

Az alapötlet egyébként az Egyesülettel szorosan együttműködő Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület Elnökségével tartott közös elnökségi ülésen született meg, ahol a beszélgetés azon téma körül forgott, hogyan tudják versenyelőnybe hozni tagjaikat a nem egyesületi szobakiadókkal szemben. Ennek eszköze az a többletinformáció, amelyet a helyi szolgáltatók, borászatok egy rendezvény keretében történő megismerése nyújt. Ez az ötlet önmagában is páratlan, de a jó házibulihoz kellett még a megfelelő helyszín is, melyet a Hotel Bonvino tulajdonosa, mint elnökségi tag ajánlott fel.

Ezen a vasárnap délutánon a kiállítók szó szerint belakták a hotel szobáit és közösségi tereit. A szállásadók pedig látogatóként végigjárták őket. Persze egy kis játékkal is ösztönözték a szervezők a szállásadókat, hogy minél több kiállítóhoz betérjenek: érkezéskor mindenki kapott egy pecsétgyűjtő ívet, és aki legalább 20 kiállítótól megszerezte a pecsétet, tombolasorsoláson vehetett részt, ahol a kiállítók által felajánlott értékes nyereményeket sorsolták ki. A felajánlott nyereményeknél is volt kikötés: csak olyan szolgáltatást tartalmazhatott, melyet a nyertes a felajánló telephelyén tud igénybe venni, tehát meg kell látogatnia őt.

A két egyesület elnökségi tagjai mind a kiállítók, mind a látogatók számát tekintve rendkívül elégedettek, és a tagság részéről is csupa pozitív visszajelzést kaptak. A sikeren felbuzdulva már a második házibuli szervezésén törik a fejüket.