Hei Joulupukki! Budapesten a finn Mikulás

Forrás: turizmus.com

 2016. december 01. 14:46

Hei lapset! – üdvözölte a gyerekeket Joulupukki, amikor kilépett a Helsinkiből érkező Finnair Airbus A320-asából. A finn Mikulás december 6-ig marad hazánkban, addig vidéki városba és fővárosi helyszínekre is ellátogat.

Az egyetlen igazi finn Mikulás már tizenöt esztendeje látogat minden decemberben Magyarországra. Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják őt, idén is a messzi lappföldi városból, az északi sarkkörön fekvő Rovaniemiből érkezett, ahol egy fenyőerdő közepén, hatalmas rönkfaházban lakik. Budapestre a Finnair AY 753-as járata hozta el. A nagyszakállút a repülőtéren Petri Tuomi-Nikula, budapesti finn nagykövet, számos tévékamera és újságíró valamint a repülőtérnek otthont adó XVIII. kerületben lakó kisiskolások fogadták.

 

A finn Mikulás magyarországi látogatását a Finnagora, a budapesti Finn Kulturális Intézet szervezi. A következő napokban számos magyarországi helyszínen találkozik gyerekekkel, vidéken és a fővárosban egyaránt. A pontos program a Finnagora weboldalán, a finnagora.hu címen érhető el. Idén legutoljára december 6-án lehet vele találkozni, ezután visszautazik hazájába.

Régen a finn Mikulás rénszarvasok húzta szánnal közlekedett, manapság azonban a Finnair Airbus A 320-asa is megteszi, ezzel gyorsabban tudja eljuttatni az ajándékokat a gyermekeknek és az utazómagasságon is kevésbé huzatos – írja a Budapest Airport közleményében.