Helló Győr: minden, ami szabadidő

Forrás: turizmus.com

 2017. december 04. 12:16

A napokban indult Győr új kulturális és szabadidős oldala, ahol a város sokszínű programkínálatát böngészhetjük.

A honlap nemcsak a győrieknek, de a turistáknak is szól, ők szálláshelyet is találnak maguknak, miközben megismerhetik Győr látnivalóit.

„A célunk az új weboldallal az, hogy bemutassuk mindazt, amit Győr kínál a városlakóknak és a hozzánk érkezőknek a szabadidejük minőségi eltöltésére. Városunk számos kulturális programot, színvonalas kiállítást, előadást, koncertet és izgalmas sporteseményt kínál, fontos, hogy minderről kellő időben értesülhessenek a kikapcsolódásra vágyó látogatók.” – mondta el lapunknak dr. Domanyik Eszter, a Városmarketing és Programszervezési Főosztály vezetője. Hozzáfűzte, a győri élményeket kedvezménnyel kínáló 24 és 48 órás Győr Kártyával együtt teljessé vált az a szolgáltatáscsomag, amelyet a város iránt érdeklődők számára dolgoztunk ki. Jakab Petra, a városháza idegenforgalmi referense hozzátette, a hellogyor.hu-t sokoldalú honlapnak szánják, ahol különböző feltételek szerint, egyszerűen kereshetőek a programok, emellett a város nevezetességei, szálláshelyei és gasztronómiai szolgáltatói is megjelennek, így az utazási információkkal kiegészülve komplex programtervező szolgáltatást nyújt a weboldal. „Az új honlap lendületes, egyszerűen kezelhető, jól illeszkedik a városi arculathoz is, bízunk benne, hogy nem csak informatív, de valóban vonzó is lesz a honlapot böngészők számára. Hogy mi mindenre használható az oldal, azt egy videón keresztül is megismerhetjük, amely segítséget nyújt a funkciók kezeléséhez is” – foglalta össze Pápai Nikolett marketing referens a tudnivalókat.

 

Az oldal technikai részéről Farkas Tibortól, a hellogyőr programozójától érdeklődtünk. Mint megtudtuk, a kulturális programok keresése időpont, kategória és városrész szerint is történhet, de térképes kereső is rendelkezésünkre áll. Az elkövetkező programokat idővonalon is megjeleníti a rendszer a könnyebb áttekinthetőség érdekében. A kiemelt programok mindig jól látható helyen biztosítják, hogy ne kerüljék el a látogató figyelmét a fontos rendezvények. A programok feltöltését a Győri Látogatóközpont munkatársa koordinálja a kulturális osztállyal és a kulturális intézményekkel szorosan együttműködve. A városi szálláshelyek listája a városba érkező turisták számára könnyíti meg az előzetes tájékozódást és választást. Az egyes szolgáltatók átlinkelhető aloldalán térképes navigációs lehetőséget is kínálnak, mely útba igazítja a látogatókat. A Győrben tartózkodás során hasznos információt nyújt a helyi éttermek keresője, amely szintén kínál navigációs lehetőséget. Egy másik funkció révén a város fő látványosságait is megismerhetjük, a sétaútvonal-tervező segítségével pedig mindezt egy ajánlott útvonalon is megjeleníti az oldal nekünk, így a látogatók előre fel tudnak készülni a győri városnézésre. Az oldal hamarosan angol és német nyelven is elérhető lesz.

„Győr fesztiváljai egyre népszerűbbek a városon kívül is, sokakat vonzanak Győr értékei, és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak köszönhetően az idén ötven európai országba jutott el Győr szépsége, vendégszeretete. 2017 szeptemberéig 317 ezer vendégéjszakát töltöttek nálunk a turisták, ami azt jelenti, hogy az idén átléphetjük a 400 ezres vendégéjszaka-számot. Városunkra tehát kíváncsiak a turisták, s az új honlap által még jobb tájékoztatást kaphatnak kínálatunkról.” – foglalta össze dr. Domanyik Eszter a hellogyor.hu küldetését. A honlap már bárki számára elérhető a hellogyor.hu címen, egyelőre tesztüzemben. Feltöltése, a funkciók és nyelvek bekapcsolása folyamatos, így egyre több hasznos információval találkozhatnak a látogatók.