Helyi gyógyteák a vas megyei szállodákban?

Forrás: turizmus.com

 2016. április 17. 09:35

Gasztroélmények éve - Szent Márton teái címmel szervezett rendezvényt a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a Vas Megyei Önkormányzattal, a Vas Megyei Turizmus Szövetséggel és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásszal közösen.

Az esemény célja az volt, hogy szállodák, vendéglátóhelyek megismerjék, megkóstolják azokat a gyógyteákat, melyek nagyrészt megváltozott munkaképességű emberek munkájával készülnek Vas megyében, a Karitász szervezésében. A kezdeményezésnek köszönhetően remélhetőleg hamarosan találkoznak a különleges gyógyteákkal a megye a gyógyszállodáinak, az éttermeinek és kávézóinak vendégei. A csatlakozó partnerek különleges, szintén megváltozott munkaképességű emberek által készített kínálódobozokat is kaphatnak a teákhoz.

 

A Nyugat-dunántúli RMI számára kiemelten fontos, hogy a Gasztroélmények esztendejében a vendégek helyi és egészséges alapanyagból készülő, egyedi kínálatból választhassanak a megye és a régió vendéglátóhelyein. A programhoz folyamatosan csatlakozhatnak partnerek.

A Szent Márton évében induló programot – mely hordozza a szenthez kapcsolódó szolidaritás üzenetét is – a szombathelyi ISEUM látványos kulisszái között Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. nyugat-dunántúli regionális marketingigazgatója jelentette be. Balogh Károly, a Vas Megyei Turizmus Szövetség elnöke elmondta: a törekvés tökéletesen illeszkedik a megyei turisztikai koncepcióban meghatározott, egészségre, minőségre, egyediségre összpontosító célkitűzéseihez. Tuczainé Régvári Marietta, az egyházmegyei Karitász igazgatója pedig bemutatta a gyógynövények termőhelyét, és a szervezet törekvéseit.

Az eseményen résztvevők megkóstolhatták a Pannon Helyi Termék Klaszter kínálatát is.