Helyi ínyencségek, zene és piknik: Bemutatkozott a Szeláví! Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2021. május 12. 12:48

Egy könnyed, nyárias hangulatú piknik keretében debütált tegnap Pilisborosjenő - ahogy a helyiek ismerik, Jenő - első kisfesztiválja. A júniusban útnak induló esemény szervezői ízelítőt adtak abból, milyen is lesz a Szeláví: vidám, családias, laza, olykor meglepő, huncut, hangulatos és művészi.

Az összejövetel a fesztiválnak hamarosan otthont adó virágos mezőn zajlott, ahonnan csodás kilátás nyílik a falura és annak természeti értékeire. A Szeláví! többek között az ökotudatosság és a helyi értékek jegyében zajlik majd.A slow turizmus és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején. A fesztiválterület épp a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található, nem messze pedig az Egri vár másolata és a közismert Teve-szikla is megtekinthető.

A festői látképen és a pompás levegőn túl azonban sokkal több mindent tartogat majd a Szeláví! a fesztiválozni vágyóknak – mesélte Szendrei Virág Zsófia projektmenedzser: Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár egyaránt összetevői lesznek a fesztiválnak.Június 18-20. között Pilisborosjenőre érkezik többek között a Swing á la Django és Horányi Juli, akiknek közös műsorából most egy kis ízelítőt kaphattak a piknikezők, Szirtes Edina Mókus előadása után. A bemutatkozó eseményen jelen voltak a Müller Péter Sziámi And Friends zenekar tagjai is, Kirschner Péter vezetésével.

Pilisborosjenő képviseletében helyi előadóként Keresztény Tamás is hozott egy dalt. De más helyi kötődésű zenekar is fellép majd, mint például az Ég Alatti 5 jazz formációja, Gordon Teodóra és Bánki Lénárd duója, Riba Gery, vagy a Rézeleje Fanfárosok.

szelavi

Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár egyaránt összetevői lesznek az idén először megrendezésre kerülő fesztiválnak

Fotó: Kelemen Gergő Photography/Szeláví!

A szervezők elmondták, hogy a fesztiválon fellép önálló szerzői estjével Beck Zoli, lesz Szeder Trió, de Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés-irodalmi produkciója, a GreCSÓKOLlár is szerepel a programkínálatban.

A gyerekek örömére fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl, továbbá Rutkai Bori Bandája is. Emellett láthatjuk Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duóját, de lesz Barabás Lőrinc Live Act is, valamint koncertet ad a Csaknekedkislány tánczenekar.

És ha már piknik, a fesztiválnak elengedhetetlen része lesz egy hamisítatlan kézműves és gasztronómiai vásár, aminek keretében szintén a helybéli, vagy a faluhoz közeli termelők és vendéglátók mutatják be kínálatukat.