Hétfőn is FRIDA!

Forrás: turizmus.com

 2018. július 19. 15:13

Már az első néhány napon több mint tízezren voltak kíváncsiak a Magyar Nemzeti Galériában július 7-én nyílt, a 20. század egyik legmeghatározóbb női művészének, a napjainkra ikonikussá vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlatra.

Korábban történt

A kiállítás régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A nagy érdeklődésre való tekintettel július 16-ától a kiállítás a szokásos nyitvatartáson felül hétfői napokon is látogatható lesz.

A Magyar Nemzeti Galéria négy hónapra ad otthont a világ legjelentősebb

Kahlo egyik ikonikus önarcképe

 

Frida Kahlo-gyűjteményével rendelkező mexikói múzeum, a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlatnak. A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállítás november elejéig látogatható.

A bemutatott 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – között látható néhány a művész védjegyévé vált önarcképei közül, és szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

Kapcsolódó cikkek

Évmilliók urai Szegeden

2018. július 11.