Hétmillió látogatója volt Németországban a magyar kerékpáros aloldalnak

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. szeptember 04. 15:40

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére Magyarország 2008 óta szerepel a fahrradreisen.de honlapon a magyar kerékpárutak általános leírásaival és szolgáltatói ajánlatokkal.

A fahrradreisen.de Németország egyik legnagyobb internetes kerékpáros adatbázisa, amely évente több mint 4,1 millió látogatót és több mint 40 millió oldallehívást számlál. Az oldalnak köszönhetően 2014. július 1.–2015. július 31. között már 1,05 millióan látogattak el a Magyar Turizmus Zrt. aloldalaira. Ezt a számot növelik még azon látogatók, akik közvetlenül kerestek fel egy-egy régiós aloldalt. Tovább erősödött az a tendencia, hogy egyre többen keresnek szállást és konkrét ajánlatokat. Az elmúlt 13 hónapban a látogatók 72 százaléka érdeklődött szálláshelyek, 59 százaléka pedig konkrét ajánlatok iránt. A sikerekre és a kerékpáros nyaralás németországi népszerűségére tekintettel az MT Zrt. újabb esztendővel hosszabbítja meg jelenlétét.

Német felmérések szerint a kerékpáros turista gyakran visszatérő vendég. Legjellemzőbb az egyéni vagy a kiscsoportos utazás. A vendégek kétharmada utazása előtt alaposan informálódik úti céljáról, Az úti célok kiválasztása tekintetében első helyen továbbra is személyes ajánlás áll, amit az internetes tájékozódás követ. A biciklis kirándulások tervezésekor a leggyakrabban az internetet használják.