Hétvégén nyitnak a siófoki strandok

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. május 12. 18:44

A Balatonon elsőként, május 14-én nyit a siófoki nagystrand, a sóstói és az újhelyi fürdőhely. Június 2-ig ingyen fürödhetünk nagystrandon és a sóstóin, míg az ezüstparti városrész újhelyi strandja az egész szezonban jegy nélkül látogatható.

Június 3-tól fizetős lesz a nagystrand és a sóstói, a jegyárak azonosak lesznek a múlt évivel – tudtuk meg Nagy Viktóriától, a Balatonparti Kft. kereskedelmi igazgatójától. Eltérően a korábbi évektől, június végéig a Plázsnak helyet adó nagystrandon 1000 forint, a sóstóin 600 forint marad a felnőttjegy.

A siófoki nagystrand elő és utószezonban 9-től 18 óráig, főszezonban reggel 8-tól este 7-ig látogatható, az újhelyi fürdőzőhely elő és utószezonban a nagy strandival azonos nyitva tartással várja a fürdőzőket, a sóstói strandon elő és utószezonban reggel 9-től este 8-ig lubickolhatunk, a főszezoni strandolókat 8 és 21 óra között várják.

Június 2-ig ingyen fürödhetünk a siófoki nagystrandon

Fotó: 123rf.com

Május 15-ig a város szabadstrandjain is elhelyezik a bejárókat, azaz a vízbe vezető mobil lépcsőket, a 17 kilométer hosszú siófoki partszakaszon a nyilvános illemhelyek többsége május 15-től üzemel, de lesznek olyanok, amelyek csak június 3-án nyitnak.

A tó 49 belépőjegyes strand mellett idén 54 gondosan karbantartott, ingyenes fürdőzőhely is várja majd a hőség elől menekülőket a Balatonnál. Balatonfüreden június 1-jén nyit az Esterházy és a Kisfaludy strand, Fonyódon június 15-étől fogad a fizetős strand, Balatonlellén július 1-jén, Almádiban már május 28-tól csobbanhatnak a fürdőzni vágyók.

Az új tarifa július 1-jén lép életbe a fizetős strandokon, vagyis június végéig a tavalyi áron strandolhatunk a Balatonnál. Értesülésünk szerint néhány önkormányzat már „csőre töltötte" az új belépőjegyekről szóló képviselőtestületi döntést, ám azt egyelőre  –  számolva azzal, hogy július 1-ig még történhetnek változások  –  nem hozzák nyilvánosságra.