Hétvégén rendezik a Matyóföldi Folklórfesztivált

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 17:05

Családi élményt ígér július 29-31. között Mezőkövesden a Matyóföldi Folklórfesztivál, amelyen a főszereplő néptánc mellett lesz többek között borkóstoló, kézműves alkotóház, látványfőzés és lovas bemutató is.

A programok péntek délután a hivatalos megnyitóval rajtolnak a Népi Művészetek Házában, majd Cimbaliband-koncerttel folytatódik és táncházzal zárul.

A programok iránt már szombaton korán reggel igyekeznek felkelteni a Mezőkövesdet látogatók figyelmét: nyolc óra tájékán zenés kedvcsináló lesz a piacon, majd irány a Táncpajta, ahova már a gyerekeket is várják, külön nekik szánt műsorokkal. Kora délután megcsodálhatjuk a matyó hagyományőrző együttesek műsorát is, vagy Boncsér Gábor interaktív hangszerbemutatóját.

matyotancegyuttes

A Matyóföldi Folklórfesztivál többek között néptánccal, borkóstolóval, kézműves alkotóházakkal és látványfőzéssel várja az érdeklődőket

Fotó: Matyó Táncegyüttes

Egy másik szombati helyszín a megújult Hadas városrész, ahol népi kézműves alkotóházakban kiállítások, mesterségbemutatók, játszóház, matyó népviseletbe öltözés, látványfőzés és borkóstoló várja az érdeklődőket. Délután pedig többek között csikósbemutató és a Varga Lovasiskola fellépése szórakoztatja a vendégeket, végül pedig táncos felvonulás és néptáncgála zárja a programsort.

A vasárnapi rendezvények helyszíne szintén a Hadas lesz, ahol a szombati naphoz hasonlóan lesznek kiállítások, látványfőzés és borkóstoló, a Matyóföldi Folklórfesztivált pedig este hét órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes műsorával zárják a Közösségi Házban.