Hétvégén rendezik az erdészek és vadászok búcsúját

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 13:02

Október 28-29-én kétnapos rendezvénysorozattal várja a vadászokat és erdészeket Szent Hubertus ünnepe. Pénteken megrendezik a szakmának szóló konferenciát, másnap pedig a búcsút és az V. Kelet-Cserháti Trófeaszemlét. A szombati szentmise már a családi nap része a nemzeti kegyhelyen.

Az alkalomhoz illően kürtkvartett koncerttel, vadászkutya-bemutatóval, vadétel-kóstolással, íjászattal és gyerekeknek szóló programokkal várják a zarándokokat Mátraverebély-Szentkúton a kétnapos búcsún.

Emellett egy szakmai, erdő- és vadgazdálkodási konferenciát is tartanak, melyen többek között a visszatérő nagyragadozók; a magyarországi erdők helyzete és a biológiai inváziók a magyar erdőkben témákban tartanak majd előadásokat az erdészek-vadászok búcsújának előnapján, október 28-án.

szthubertus

Október 28-29-én kétnapos rendezvénysorozattal várja a vadászokat és erdészeket Szent Hubertus ünnepe

Fotó: Mátraverebély-Szentkút

A rendezvényen, mint mindig, most is lesz trófeaszemle, sőt, ez alkalommal a Szent Hubertus búcsú egyben ingyenes családi nappá válik. Október 29-én, szombaton, az ünnepi szentmise után, melyet Fazakas Márton csornai premontrei apát mutat be, kürtkvartett koncertet ad a Danubia Zenekar, de lesz virtuális lövészet, íjászat, vadászkutya-bemutató, vadétel-kóstolás, pólófestés és helyi kézműves vásár is.