Hétvégén újranyit Palkonya és termelői piaca

Forrás: turizmus.com

 2020. május 27. 13:06

A villányi borvidék kedvelt falvacskája nemcsak természeti adottságaival hívogatja a látogatókat, hanem a gasztronómiai élvezetek miatt is közkedvelt úti cél. Május 30–31-én újranyit Palkonya termelői piaca.

A legendás Palkonyai termelői piacon a helyi termelők kézműves termékeivel belekóstolhatunk a vidék jellegzetes ízvilágába, legyen szó akár különleges sajtokról, mézről, vagy házi chiliről.

Palkonya az egész családot ígéretes programokkal és nagyszerű hangulattal várja: amíg mi a nyitott pincék és a piac standjai között barangolunk, a gyerekeket kézműves programok szórakoztatják.

A termelői piac és a Pavilon Gasztroterasz Palkonya megálmodója, Blázsovics Attila szavai alapján az idei év megpróbáltatásait követően elérkezettnek látják az időt egy közös kikapcsolódásra, ehhez pedig tökéletes alkalom a Palkonya Újra Kinyit nevet viselő rendezvényük, amire az ország minden pontjáról várják a vendégeket.

Május 30–31-én újranyit Palkonya termelői piaca

Fotó: Szinbád az Utazó

Terveik szerint az év hátralevő részében folytatják a csoportos borkóstolókat pincelátogatással, havi rendszerességgel pedig a hagyományos palkonyai rendezvényeket, és termelői piacot is szerveznek, valamint az elmaradt események pótlása is a céljaik között szerepel 2020-ban.

A Pavilon Gasztroteraszon már vár bennünket a sistergő grillkolbász illata, amit coleslaw salátával, mustárral, helyben sütött kovászos kenyérrel kínálnak, és amit a csendes dombok közt barangolva válogatott borokkal öblíthetünk le.

A rutinosabbak érkezhetnek akár pléddel is, és a környező szőlődombokon elheveredve élvezhetik Palkonya nyugalmát.

Az aktív pihenésre vágyóknak pedig turistaösvények és biciklis túrák ígérnek szebbnél-szebb betekintéseket a környék látnivalóiba, de a helyi halastó is tartogathat egy-két jó fogást.

Kapcsolódó cikkek