Hétvégente ismét a gyalogosoké és a kerékpárosoké a pesti rakpart

Forrás: MTI

 2023. június 17. 21:26

Megnyitották a pesti alsó rakpartot, amelyet a városlakók ismét korzóként, köztérként használhatnak hétvégenként. A nyitóhétvégén többek között kiállítással, zenével és gyerekprogrammal várták az érdeklődőket.

Az elmúlt években a budapestiek már megszokhatták, hogy hétvégente a gyalogosoké és a kerékpárosoké a pesti alsó rakpart. A szezonnyitó sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester kiemelte: ezen a nyáron nemcsak sétálni lehet majd a rakparton, hanem a 150 éves Budapest örökségéről is szóló programokkal, vendéglátással, kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A megnyílt pesti alsó rakpart egy szakasza a Jane Haining rakparton

Fotó: MTI / Soós Lajos

A 2-es villamos alatt lévő muzeális viadukt területe, amely korábban vendéglátás színhelye volt, most ismét megnyílik a nagyközönség előtt.
A projekt házigazdája a Város és folyó egyesület (Valyo), amelynek megbízásából, velük partnerségben a fővárosi önkormányzat alakította ki ezt a programot. A projektben részt vett a Budapest Brand, a Budapesti Közművek, a Fővárosi Vízművek, a BKV, a Mahart és a Főkert.
A Főkert jóvoltából több mint száz növény, valamint árnyékolók, gyerekzóna, grillezők és pihenőhelyek várják majd a városlakókat.