Hétvégi programajánló: 11 program 11.11-én a Bartókon

Forrás: turizmus.com

 2017. november 09. 16:10

November 11-e nem csak a számmisztika miatt érdekes. Ezen a napon van a 11. kerület, azaz Újbuda napja is. Ez alkalomból összegyűjtöttünk 11 érdekes programot, amit ezen a mágikus szombaton el lehet követni.

1. Újoncok Újbudán, azaz nézd meg a Bartók Béla Boulevard műtermeit!

Fiatal alkotók műtermeiben lehet egy nem mindennapi látogatást tenni, ahol elkalauzolnak az alkotás sajátos világába is. A találkozó a Gárdonyi téren lesz a szobornál, a túra hossza kb. 2,5-3 óra. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2. Énmárkaépítés a Gross Arnold Galéria és Kávézóban

Ha fontosnak tartod, mit gondolnak rólad az emberek és nem félsz tudatosan alakítani offline és online személyes márkádat, akkor ezt a beszélgetős, konzultációs délutánt szeretni fogod. Vigyél egy kérdést a Personal Branding blog szerzőjének, hogy jól építhesd magad!

3. Gyerekkönyv-bemutató és beszélgetés a Pagonyban

Paulon Viktória legújabb írását, a Kisrigók – Három gyerek hazatalál című könyvet mutatják be a Szent Gellért téri Pagonyban. De lesz itt beszélgetés is, a szerzőt, valamint Tompa Andrea írót és Szél Dávid pszichológust Veiszer Alinda kérdezi az örökbefogadásról, a családokról és a boldogságról.

4. Kávézz úgy, mint Karinthy!

A Hadikba anno Karinthyék nem a kávé miatt jártak, de ma mindenképp érdemes betérni ide, ha egy izgalmas régi-új miliőben, egykori író- és költőzsenik asztalainál szeretnénk inni egy jó feketét. Sőt, még egy „nagyoncsokis” Karinthy-szeletet is lecsúsztathatunk a kávénk mellé.

5. Sütizz a PupiCake-ben!

A nap meglepetése a Bartók talán legkisebb és legcukibb cukrászdájában érhet bennünket. Szinte minden nap mást sütnek ki a PupiCake-ben. Erre a napra is valami különlegesen finom alkotások várhatók.

6. Az ebédet a Keletben keresd!

A Kelet kapcsán mindenkinek a kávé jut az eszébe, pedig egészen egyedi ízvilágú ebédeket is fogyaszthatunk itt, nap mint nap. A rozmaringos gombaleves után a vegán sült rizs laskával és friss zöldségekkel, ázsiai savanyúsággal, megbolondítva egy fűszeres barackban utazó kuszkusz salátával megér egy megállót a Bartókon.

 

7. Tapadj a tapasra a La Nube-ban!

Ha későn ébrednél e misztikus napon, a Bartók legszínesebb kávézója és tapasbárja egész nap vár téged reggelivel, finom sütikkel és salátákkal egy csipet spanyol hangulattal fűszerezve. A hely gyerek-, kutya- és unikornisbarát.

8. drMáriás megmutatja a Godot Galériában

Tudod, milyen az, amikor Szupermen elcsendesíti a vihart, hogy Alibabáék hazatérhessenek? Ha nem tudod elképzelni, most ezt is megnézheted a Godot Galériában. A tárlat pénteken nyílik, de szombaton is elmerülhetsz drMáriás munkásságában.

9. Próbáld ki az olajosok kedvenc helyét!

Nem vicc. Jockey Ewing, ha még élne, biztosan ez lenne a kedvenc helye a Bartókon! A Fekete Arany Klub egyedi hangulatával elvisz az olajbányászok misztikus világába. A különleges fotók és eszközök között igazán jólesnek a kézműves sörök.

10. Márton-napi libázás a Gellértben

Már a hetedik Márton-napi Borfesztivált rendezik meg idén a Hotel Gellértben. A háromnapos program során újra megnyílik a Lakosztályétterem, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás készít egy 7-fogásos prémium kategóriás menüt.

11. Kerületnapi futás

Stílszerűen a 11. programpont a XI. kerületé. Ezen a napon a Városrészek közti futással jelentkezik Újbuda egyhetes programsorozata. A versenyzők természetesen 11 km-t tesznek meg futva a kerület városrészei között.