Hétvégi zenés városnézés Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. június 11. 14:32

A Margitszigeten sétálva, futva, nézelődve – kinek-kinek kedve és tehetsége szerint – hintón vonuló, rokokó ruhába öltözött hölgyek négyese haladhat el mellettünk, a régi-új pompájában díszelgő Zenélő kút felé tartva.

A kútnál, Budapest nemrég felújított körerkélyén augusztus 14-éig minden péntek, szombat és vasárnap egy hölgyekből álló vonósnégyes és egy klarinétművész idézi fel a polgári korok hangulatát, segítségül hívva a régi nagyokat: Vivaldi, Mozart, Brahms, Rossini, Muszorgszkij, Bizet, Verdi műveiből adnak ingyenes minikoncerteket a zeneművészek mindhárom nap délután ötkor és fél hatkor a Zenélő Budapest programsorozat részeként.

 

A hallgatóság a margitszigeti árnyas lombok között – akár a szomszédos japánkertben – megpihenve élvezheti a klasszikusokat.

Az esti aktívabb szórakozásra vágyók, a város zöld szívéből átsétálhatnak a nyüzsgőbb Pest felé, ahol a legszebb és legforgalmasabb tereken: a Deák, Vörösmarty és Vigadó téren egy teraszra beülve, vagy egyszerűen csak megállva szintén zenés attrakció részeseivé válhatnak: a térre hirtelen zenészeket szállító riksák érkeznek és megkezdődik a zenei viadal. Két fuvolaverseng két kürttel. A negyedórás koncertek minden pénteken, illetve hétfőn hallhatók a három téren végig vonulva: 18.30-kor, 19 órakor, illetve 19.30-kor.

A Zenélő Budapest további helyszínei: a Várkert Bazár Gloriettje, illetve neoreneszánsz udvara, a Szentháromság téren a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika lépcsője, a Vajdahunyadvár udvara, és idén új színhelyként: a Műcsarnok lépcsője.

A hangversenysorozatot a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Budapest Főváros Önkormányzata és a Miniszterelnökség támogatásával valósítja meg.

A programról a www.budapestinfo.hu weboldalon és a www.facebook.com/zenelobudapest közösségi oldalon tájékozódhat.