Hetvenmilliárd forint értékű beruházás Nyíregyházán 2021-ig

Forrás: turizmus.com

 2018. január 30. 15:17

Mintegy 27,5 milliárd forint értékű pályázat van megvalósítás alatt, és 42,5 milliárd forintból tervez vagy indít fejlesztéseket az önkormányzat.

Az idén és 2019-ben főként az infrastrukturális, a sport- és turisztikai fejlesztések kezdődhetnek el több tízmilliárd forint hazai és uniós forrásból a nyírségi megyeszékhelyen. Ami a turisztikai célú beruházásokat illeti, folytatódik a Kállay-kúria műemléki épületének második ütemű fejlesztése, amelyre 400 millió forintot fordítanak, és elkezdődött a szabadtéri színpad felújítása is 1,2 milliárd forint értékben. Várhatóan áprilisra készül el 270 millió forintból a műemléki védelem alatt álló Bencs-villa felújítása, folytatják a Sóstói-erdőben az erdei sétány és sétaút építését, erre csaknem 300 millió forint jut.

A városháza Nyíregyházán

Fotó: hu.wikipedia.org

Még idén elkészül több mint 4 milliárd forintból egy új négycsillagos szálloda és 1,6 milliárdból a Pangea Ökocentrum és Szálloda Sóstógyógyfürdőn, 381 millióból pedig új bejárata és látogatócentruma lesz a Nyíregyházi Állatparknak. Várhatóan ebben az évben adják át a 482 millió forintból megvalósuló jégpályát és jégcsarnokot is. Fejlesztik a belvárosi közlekedési csomópontokat, valamint járdákat és kerékpárutakat építenek. Sóstógyógyfürdőn több mint egymilliárd forint értékű pályázati pénzből rendeznék a zöldfelületeket, felújítanák a sóstói sétányt és a fürdőházat, csaknem 690 millió forintot költenének a múzeumfalu továbbfejlesztésére. A tervezett beruházások nagyobb részét sikeres pályázat esetén még idén elindítaná az önkormányzat, egy részüket pedig 2019-ben vagy 2020-ban valósítanák meg.