Hévíz Németország egyik közkedvelt magazinjában

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. szeptember 01. 12:46

A Die Welt július 16-án megjelent, 300 ezer olvasót elérő és ezzel több mint 7 millió forint hírértéket generált Hévíz cikke után a közelmúltban újabb 700 ezer olvasó ismerkedhetett Magyarország legrégebbi fürdőhelyének különleges adottságaival.

Németország vezető napilapja, a Die Welt mellett az elmúlt időszakban még számos más fontos német napilap és magazin is kedvet csinált Hévízhez, az utóbbi hónapokban összesen 5 millió forint hírértéket eredményezve. A cikkek apropóját a Mutsch Reisen alapításának 20. évfordulója alkalmából az MTÜ német képviselet és a hévízi TDM- által közösen rendezett sajtóút adta.

A legújabb, augusztus 24-én megjelent híradás a lüneburgi székhelyű Revue Verlag egyik, évente 6 alkalommal megjelenő, közkedvelt, nöknek szóló, Németország-szerte terjesztett magazinjában, a Welt von Heute-ben jelent meg. A 3 oldalas, színes képekkel illusztrált cikk, mely a Balaton legfontosabb látnivalóira is felhívja az egészség mellett kirándulásra is vágyó vendégek figyelmét, azt is kiemeli, hogy a fürdőhely a közelgő síszezon kellős közepén is lehetővé teszi a szabadban való, gondtalan fürdőzés élményét. A 162.000 példányban megjelent, 700.000 olvasót elérő írás hírértéke 4,25 millió forint.

 

Egy másik nöi magazin, a baden-badeni székhelyű Klambt csoporthoz tartozó Woche der Frau egy másik érdekes témára hívja fel a figyelmet. Egy szintén augusztus 24-én megjelent, rövid írásban Európa legszebb zarándokútjait mutatja be, melyek között a Franciaországból Magyarországra vezető Szt. Márton út is szerepel. A 117.275 példányszámú rövidhír 376.500 olvasót ért el, hírértéke pedig 400.000 forint. A délnémet Klambt Kiadó  magazinjaiban az MTÜ németországi médiamunkájának köszönhetően az elmúlt években számos más témát is bemutatott már olvasói számára, ezáltal is kedvet csinálva egy-egy magyarországi utazáshoz.