Hévíz Sharm el Sheikhen

Forrás: turizmus.com

 2017. március 29. 12:28

Nemzetközi gyógy- és egészségturisztikai konferencia meghívott vendégeként és kiemelt előadójaként utazott az egyiptomi Sharm el Sheikhre Hévíz város polgármestere és alpolgármestere a közelmúltban.

Az élénk nemzetközi sajtóérdeklődés által kísért találkozón nemcsak Európa, de a világ több országából több száz meghívott képviseltette magát, valamennyien a gyógy- és egészségturizmusban érintett települések, intézmények képviselői.

Hévízi delegáció Sharm el Sheikh-ben - balra Papp Gábor polgármester

Fotó: [forrás]

Hévízt 2013 óta testvérvárosi kapcsolat fűzi a világ egyik legkeresettebb turisztikai központjához, Sharm el Sheikhez, és már az együttműködés aláírása során is jelezte az egyiptomi fél, hogy abban az európai hírű fürdőváros gyógyászati tapasztalatainak kamatoztatására is számítanak. Khaled Fouda, a Dél-Sínai tartomány kormányzója mint házigazda felkérésének eleget téve Hévíz gyógyászati lehetőségeiről Kepli József János alpolgármester tartott prezentációt.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere rámutatott: Sharm el Sheikh turisztikai céljai között a gyógyturizmus megalapozása szerepel, ezen lehetőségek kiaknázásához kérték Hévíz szakmai segítségét, tapasztalatait. Az egyiptomi fél erősen támaszkodna a Hévíz-Balaton Airport nyújtotta lehetőségekre is, hiszen ez a két város, illetve a két ország közötti összeköttetésben is új távlatokat nyitna. Ugyancsak komoly kapcsolat kialakítására van lehetőség az egészségügy területén, a magyar és az egyiptomi külügyminisztérium ez irányú kapcsolatfelvételében Hévíz összekötő szerepet játszik.

Gyógy- és egészségturisztikai konferencia Egyiptomban

Ezen felül Hévíz biztosítani tudja Sharm el Sheikh számára azt az orvosi és egyéb egészségügyi szakembergárdát is, melynek segítségével többek között az ottani gyógyvíz bevizsgáltatását, az arra építhető lehetőségek kidolgozását meg tudja kezdeni az egyiptomi fél. A hévízi városvezetők az előadás mellett több üzletemberrel, szállodatulajdonossal, befektetővel és utazási irodák képviselőivel is felvették a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek

Hévíz Tarcsafürdőn

2017. március 22.