Nagyszabású turisztikai fejlesztéseket jelentettek be Hévízen – videó

Forrás: turizmus.com

 2023. november 18. 10:24

A világ legnagyobb természetes, gyógyhatású termáltava a hévízi gyógytó, amely Magyarország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne. Nagy Bálint országgyűlési képviselő és Papp Gábor Hévíz polgármestere nagyszabású hévízi fejlesztéseket jelentett be közös videóüzenetében.

Annak érdekében, hogy a hungarikumnak számító gyógytó hírnevéhez méltó környezetben fogadhassa a turistákat, a napokban a város átfogó, nagyszabású egészségtursztikai fejlesztési tervét fogadta el a kormány – derül ki a videóból. A Tófürdő épülete a fürdővárosi fejlődést elindító Festeticsek előtt tisztelegve visszakapja fénykori megjelenését, a tervek szerint visszaépül majd az eredeti hagymakupolás tetőszerkezet. A hévíziek és a városba látogató vendégek hamarosan egy víz fölé emelkedő csodálatos kastély látványában gyönyörködhetnek majd a gyógytavon. A fürdő pedig eközben 21. századi műszaki tartalommal születik újjá.

A kormány támogatásának köszönhetően valóra válik a város másik régóta dédelgetett álma, a nemzetközi turizmus felpörgetésében kulcsszerepet játszó Hévíz-Balaton Airport fejlesztése is.