Hévízi delegáció Tel-Avivban

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 13:36

Papp Gábor, hévíz polgármestere és Kepli József János alpolgármester január közepén Izraelbe utazott, a cél, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úti cél lesz-e a helyi turisták számára a jövőben. A válasz egyértelműen pozitív volt.

A teljes delegáció – Benkő Attilálval és Chikán-Sonne Zolátánnal a Hévíz-Balaton repülőtér igazgatójával és biztonsági vezetőtisztjével, valamint Erdei Judithtal és Chikan Balázzsal, a Smart Travel képviselőivel  kiegészülve – rövid üzleti úton vett részt a tel-avivi magyar nagykövetség szervezésében.

A megérkezés napján, a jeruzsálemi városnézés során a követség kollégája, Litauszki András kulturális attasé ismertette az izraeli piac sajátosságait, felkészítette a hazai csapatot, mire számítsanak másnap, az üzleti találkozón melyre Yossi Weiss, a jeruzsálemi tiszteletbeli konzul, turisztikai szakértő is hivatalos volt.

Másnap a delegáció dr. Nagy Andor nagykövethez volt hivatalos. A megbeszélés Papp Gábor ismertette az elmúlt 6 évben elért eredményeit, hévíz múltját és jelenét. A városban tervezett fejlesztések, valamint a beutazó turisták kiindulási országainak változatosabbá tételét, így Hévíz még kevésbé lesz kiszolgáltatva egyes országok beutazó turistáinak elmaradásától, mint eddig.

A nap végén a nagykövetség tel-avivi épülete adott helyet – és keretet – a találkozónak, melyen a delegáció tagjai előadták prezentációikat a meghívott utazási ügynökségeknek, légitársasági és szakszervezeti képviselőknek. Először a város képviselői ismertették a vendégekkel Hévíz városát és a légiforgalmat kiszolgáló Hévíz-Balaton repteret, a tó specialitásait és a csak itt igénybe vehető gyógyászati szolgáltatásokat – mint a kérdésekből kiderült, ezek érdekelték legjobban a jelenlévőket.

A Smart Travel képviselői már a konkrét utazási lehetőségeket mutatták be, a szállodákat, a környező vidéket és a Balatont. A prezentációkat követő fogadáson szinte minden résztvevőnek lehetősége nyílt, hogy az előadókkal személyesen is elbeszélgessenek.

Papp Gábor polgármester elmondta: az üzleti látogatásuk Izraelben rövid volt, hiszen utazásokkal együtt 72 óra alatt fordultak meg. Viszont a nagykövetség által profin előkészített és megszervezett volt az útjuk. Ennek köszönhetően számos turisztikai attrakciót végiglátogattak, tapasztalatot és kapcsolatot gyűjtöttek ahhoz, hogy a közeljövőben beinduljon az izraeli turisták beutazása. Az izraeli magyar nagykövetség pedig ehhez minden segítséget megad a jövőben is.