Hey, June! – a Müpa házhoz viszi a nyarat

Forrás: turizmus.com

 2020. május 26. 09:58

Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat, így hozva el a nyarat virtuálisan a Müpába és a rajongók otthonába is.

A Hey, June! a Müpa egyik olyan koncertsorozata, amely már a kezdetek óta biztos pontja az intézmény programjának. Ez idén sem lesz másként, bár ezúttal a megszokottól kissé eltérő módon érkezik meg a nyár a Müpába.

A Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home ugyanis június első felében egy különleges Hey, June! kiadással jelentkezik majd, ahol június 3. és 17. között az elmúlt évek legizgalmasabb könnyűzenei koncertjeit élhetik át a nézők, estéről estére.

Az idei virtuális Hey, June! fesztivált rögtön egy nagyágyú indítja. Június 3-án a legendás Tátrai Band 2018-as koncertjét nézhetik újra a rajongók, ahol a telt házas hangversenyteremben a jól ismert slágerek mellett néhány különleges zenei csemege is terítékre került.

Rögtön utánuk Zentai Márk és csapatának audiovizuális hullámvasútjára szállhatunk fel, hiszen a tavalyi Life of Mörk koncert a zenei élmény mellett a szemet is elkápráztatta az erre az alkalomra készült egyedi vizuállal.

A játékos, francia sanzont csempészi az otthonokba az énekes-dalszerző Szeder

Fotó: Posztós János/Müpa

Szabó Benedek és a Galaxisok Müpás szereplése óta három lemezen is bizonyította, hogy nemhiába választották A legszebb éveink című albumukat 2015 legjobb magyar korongjának. Június 6-án persze nemcsak ezért lesz érdemes újranézni a 2016-os koncertet, hiszen aki aznap este leül a képernyő elé, garantáltan egy másik bolygón fogja érezni magát.

Igazi mérföldkő volt a Margaret Island életében, amikor tavaly év elején, első hangversenytermi koncertjükön több mint 1300 ember hallgatta ámulatba esve Lábas Viki csodás hangját. Aki akkor lemaradt a varázslatról, az június 10-én bepótolhatja a Müpa Home segítségével. Igazán egyedi élmény volt az Elefánt zenekar 2018-as koncertje is: a pörgősebb ütemek egymást váltották a meditatív lassúsággal.

A játékos, francia sanzont csempészi az otthonokba Szeder, akinek humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak saját világába, egy olyan különös univerzumba, aholcroissant-ból van a félhold és kávéscsészében rajzolódik ki a Tejút.

Ezt a formabontó Hey, June! fesztivált pedig mi sem zárhatná méltóbban, mint egy formabontó koncert. A Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground akusztikus irodalmi utazásra invitál Holdfényvárosba, ahol kifejezetten erre az estére készült szövegek foglalják keretbe a Fesztivál Színház hangulatához alkalmazott dalokat.

A Hey, June! fesztivál programjairól bővebben ITT olvashat.