Hiányzik bármi is a Balatonról?

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 23. 14:05

A nyaralók elsöprő többsége szerint a balatoni programkínálat nem szorul fejlesztésre, habár ingyenes koncertekből és gasztrofesztiválokból soha sem elég.

Az aktív kikapcsolódások tekintetében a kalandparkok a legnépszerűbbek, míg a kihagyhatatlan balatoni kulturális élmények sorában a Tihanyi Bencés Apátság megtekintése végzett az élen. A vendégek egyébként jellemzően 2-5 ezer forintot hajlandóak fejenként fizetni egy strandolást kiváltó élményprogramért – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. A Balaton környéki lehetőségek közül egyértelműen a strandolás a legvonzóbb az odalátogatók számára, ezt követik népszerűségi sorrendben a gasztro-, kaland-, illetve kulturális programok.

A legkisebbek is élvezik a Zamárdi Kalandparkot

Fotó: turizmus.com

A kihagyhatatlan aktív kikapcsolódási formák között egyértelműen a kalandparkok és a bobpályák a legnépszerűbbek, míg ha kultúráról van szó, akkor a vendégek véleménye alapján sorrendben a Tihanyi Bencés Apátság, a Szigligeti vár, illetve a Festetics-kastély megtekintése kerül a balatoni bakancslista élére.

Többnyire nem számít, ha utazni kell, csak legyen jó a program: minden 2. válaszadó akár 20 km-t, minden 3. pedig akár ennél is többet hajlandó eltávolodni szálláshelyétől egy élménydús program reményében. Persze az ár már sokkal inkább meghatározó: csak minden 10. nyaraló nyilatkozott úgy, hogy nem számít, mennyibe kerül a program. A többség (55 százalék) azonban fejenként 2-5 ezer forint között hajlandó költeni.

 

TOP 5 kihagyhatatlan kulturális program a Balatonon és környékén a nyaralók szerint

1. Tihanyi Bencés Apátság

2. Szigligeti vár

3. Festetics-kastély

4. Balatonfüredi Anna-bál

5. Művészetek Völgye

 

TOP 5 kihagyhatatlan aktív program a Balatonon és környékén a nyaralók szerint

1. BalatoniBob Szabadidőpark (Balatonfűzfő)

2. Balatonboglár Kalandpark, Bobpálya

3. Zamárdi Kalandpark

4. Balaton kerékpárkörút / Balatonkör kerékpárral

5. Balaton-átúszás

 

TOP 5 balatoni programfejlesztési javaslat a nyaralóktól

1. Ingyenes szabadtéri koncertek

2. Gyerekprogramok

3. Gasztrofesztivál

4. Szabadtéri színház

5. Szabadtéri mozi