Hidakat zártak le Amszterdamban a hőség miatt

Forrás: turizmus.com

 2018. július 30. 10:49

Amszterdam leghíresebb jelképei a város csatornái és több mint 1600 hídja. A nagy hőség miatt azonban 12 hidat lezártak, mert a fém alkatrészek kitágulnak, nehéz hidakat felnyitni, majd lezárni, és mindez veszélyes lehet a sétálókra és a hajózókra nézve is.

A hidak között van a híres Skinny Bridge is, amely Amstelfloden fölé nyúlik. A hét folyamán több hidat is várhatóan lezárnak, amennyiben a hőség folytatódik.

Általában a hidak fém csuklópántjait és más alkatrészeit a csatornákból vett vízzel szokták hűteni, de mivel szinte egész nap nagy a meleg, már nincs hatása ennek az eljárásnak – olvasható az alltomresor.se turisztikai online magazinban.

A hét folyamán több hidat is várhatóan lezárnak, amennyiben a hőség folytatódik

Fotó: pixabay

Mindez befolyásolja a város hajóforgalmát is, márpedig a hajózás kipróbálása minden ide érkező turista egyik kihagyhatatlan programja. A helyzet egyre komolyabbá válik: az aszály befolyásolja a kereskedelmi hajók forgalmát is.

A lezárt hidak között van a Berlagebrug, a Hogsluis, a Toronto híd, az új Amstelbrug, a Walter Süskindbrug, a Langedok és az Osterdok is.

Amszterdam a skandináv turisták egyik legnépszerűbb hétvégi célpontja: a viszonylagos közelség, a hasonló nyelv, a szép környezet, a sok múzeum, kávézó és bár miatt egyre népszerűbb az európai városok között.

Kapcsolódó cikkek