Hírek Dubajból: bővülő témapark és garantált biztonság

Forrás: turizmus.com

 2021. június 09. 08:00

Dubaj továbbra is szeretettel várja a nemzetközi turistákat. Összegyűjtöttük, hogy mik az újdonságok az Egyesült Arab Emirátusok csillogó városában, és a magyar utasok hogyan tudnak belépni a városba.

A Dubai Parks and Resorts 2021-ben további újdonságokkal készül

A Motiongate-be megérkezik az első hullámvasút, amelyet a John Wick-filmek inspiráltak, illetve egy újdonsült forgó hullámvasút a Szemfényvesztők világába varázsolja el a látogatókat.

Filmek inspirálták a Dubai Parks and Resorts hullámvasútjait

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Továbbá a Dubai Parks and Resorts-ban megnyílik a Közel-Kelet első Legoland Hotele. A 250 szobás szálloda kialakításánál szem előtt tartották a gyerekek szempontjait, és mindez lehetőséget ad a családok számára, hogy valóban belemerülhessenek a játékos LEGO-témájú világba.

További információért kattintson IDE!

Az EAE tárgyal az EU-val

Az Egyesült Arab Emirátusok is megkezdte a tárgyalásokat az EU-val a karanténmentes beutazást illetően. Június 1-jétől a beoltott olasz turisták szabadon léphetnek be az Emirátusok területére, és a Dubai Airport igazgatója, Paul Griffiths hamarosan hasonló megállapodásra számít további nemzetek esetében is.

Továbbá, az Egyesült Arab Emirátusok egy "oltási útlevélen" is dolgozik, amely vélhetően hosszú távú megoldást kínálhatna a nemzetközi utazás terén.

További információért kattintson IDE!

Az Emirátusok megkezdte a tárgyalást az EU-val a karanténmentes beutazásról

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

A JA Lake View Hotel újranyit

A JA Lake View Hotel május 9-én újranyitott, és szeptember 30-ig vonzó nyári ajánlatokkal várja nemzetközi látogatóit. A kilátás a golfpályákra, a sósvizű tóra és az Arab-öbölre nyílik, illetve kiemelt hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. 348 luxusszobája és lakosztálya ideális családok és baráti társaságok számára is. A szálloda három kültéri, állítható hőmérsékletű medencét is üzemeltet.

További információért kattintson IDE!

Az újranyitott JA Lake View Hotel vonzó ajánlatokkal várja a látogatókat

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Beutazási és biztonsági összefoglaló Dubajról

A magyar utasoknak egy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel kell rendelkezniük, mielőtt Dubajba indulnak, majd dubaji érkezésükkor egy második (ingyenes) PCR-tesztnek kell alávetniük magukat. Visszafelé a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok szabadon beléphetnek Magyarország területére.

A Dubaji Turisztikai Hivatal frissítette összefoglalóját a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozásokról, illetve a beutazás feltételeiről. Az összefoglaló angol nyelven IDE kattintva érhető el.

(X)