Hódítunk az Arab-öböl menti országokban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 12. 16:26

Tovább erősítette arab piaci szakmai jelenlétét a Magyar Turizmus Zrt. az elmúlt időszakban: egymást érték a vásári megjelenések, szakmai tanulmányutak és médiamegjelenések.

A Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Irodája a Mellow Mood szállodalánccal közösen jelent meg az Abu Dhabiban megrendezett ibtm arabia hivatásturisztikai vásáron februárban. A háromnapos rendezvény alatt előre egyeztetett tárgyalások keretében folyamatos volt az érdeklődés Magyarország MICE-kínálata iránt.

A következő kiállítási megjelenés szintén hivatásturisztikai fókuszú volt: március elején a MICE Arabia kétnapos rendezvényén Czunyi Tímea a Magyar Turizmus Zrt. munkatársa folytatott tárgyalásokat több mint 50 öböl-menti szakemberrel. A régebb óta ismert partnercégek visszajelzései szerint a hazánkból visszatérő vendégeik rendkívül elégedettek turisztikai szolgáltatásainkkal és áradoznak Budapest szépségeiről. Újabb – eddig csak nyugat-európai desztinációkat értékesítő – szakmai partnereket is sikerült bevonni az együttműködésbe, akik kifejezetten a magyar turisztikai kínálat iránt kezdtek érdeklődni.

A kiállítási megjelenések mellett az utazási szakemberek és a sajtó számára szervezett tanulmányutak is meghozzák gyümölcseiket: az elmúlt hónapokban számos forgatócsoport számára nyújtott professzionális segítséget a Magyar Turizmus Zrt. Az alábbi linkeken elérhetőek az Al Arabiya csatornán öt napon keresztül sugárzott rövid filmek, amelyek különböző tematikák alapján népszerűsítik Budapestet mint ideális úti célt az öböl-menti országokból érkező vendégek számára. Az Arab-öböl menti országok második legnézettebb csatornája mintegy 50 millió arab nézőt ér el szerte a világon, így nyugat Európában is.

Ide kattintva látható a film beharangozója.

Az első rész a Dunáról szól, a második kulturális és építészeti értékeinkről, történelmi fürdőinkről, az aktív pihenési lehetőségekről.

Hamarosan adásba kerülnek három másik – többek között a népszerű Al Jazeera – öböl menti csatorna által forgatott filmek is.

A Magyar Turizmus Zrt. 2010 után terjesztette ki tevékenységét az Arab-öböl menti országokra is a potenciális új célpiacok megnyerése érdekében

Ezek az országok a stratégiai küldőpiacok között szerepelnek a társaság hároméves stratégiájában is. Utazóik számára Európa, így hazánk is könnyen megközelíthető úti céllá vált a légi összeköttetések fejlődésének köszönhetően.

A turisztikai marketingmunka kiemelt célja, hogy a potenciális arab utazók biztonságos és vallási szempontból is toleráns országként tekintsenek hazánkra.

A térségből érkező turisták rendkívül igényesek és személyre szabott szolgáltatásokat várnak. Fontos számukra, hogy hazájuktól távol is megfelelő módon gyakorolhassák vallásukat. A fogadásukra való felkészülés éppen ezért nagy kihívás, ugyanakkor rendkívüli lehetőség is a magyar turisztikai szolgáltatók számára.