Hőguta-veszély az Ibériai félszigeten

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 02. 14:07

A brit időjárási intézet szerint az elkövetkező napokban az Ibériai-félszigeten akár 50 fok is lehet. A meteorológusok és az orvosok a hőség veszélyeire figyelmeztetnek.

Pär Holmgren svéd szakember az Aftonbladet napilapnak elmondta, hogy  Spanyolország dél-nyugati részén és Andalúziában, valamint Portugália dél-nyugati területein a legrosszabb a helyzet. Sevillában a hétvégén akár 45 fok is lehet, Lisszabonban szintén. Madridban várhatóan eléri a hőmérséklet a 44 fokot. A legmelegebb – 48 fok – a brit időjárási előrejelzések szerint Córdoba közelében lesz, egyes partvidékeken elképzelhető az 50 fok is. Ez még a helybélieket is nagyon megviseli, nemhogy a turistákat. Akik hónapokkal előbb már lefoglalták a szállásokat és napozni jöttek ezekre a tájakra, most kénytelenek bent kuksolni a légkondicionált szobában, persze csak ha van erre mód.

Érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait

Fotó: pixabay.com

A napilapok és a turisztikai online magazinok mindegyike figyelmeztet az egészségügyi veszélyekre és jó tanácsokkal látja el az ezekben az országokban tartózkodókat, főleg a betegeket és a kisgyerekes szülőket. A sok folyadék, az árnyékban való tartózkodás, a fej védelme, a gyakori zuhanyzás, a légkondicionált épületekben való tartózkodás elengedhetetlen.